Rýmařov

Radnice v Rýmařově

Bombový útočník z Rýmařova je na psychiatrii, obviněn zatím není

Úterní útok výbušninou na radnici v Rýmařově na Bruntálsku byl činem jednotlivce. Zatím není nikdo trestně stíhán, muž podezřelý z činu je v péči lékařů psychiatrie. ČTK to dnes řekl dozorující státní zástupce Alexandr Dadam. Radnice zůstává uzavřená, rýmařovský starosta Luděk Šimko ale řekl, že v pátek by se měla otevřít i pro veřejnost.
Radnice v Rýmařově

Radnicí v Rýmařově otřásla exploze, někdo tam zřejmě nastražil bombu

Radnicí v Rýmařově na Bruntálsku otřásl dnes okolo 17:00 výbuch. V budově v té době bylo několik lidí, nikdo na radnici ani v jejím okolí ale při výbuchu nebyl zraněn. Místo prohlížejí policejní pyrotechnici. ČTK to řekl rýmařovský starosta Luděk Šimko. Uvedl, že podle nepotvrzených informací někdo na radnici přinesl výbušné zařízení. Policejní mluvčí Pavla Jiroušková potvrdila pouze výbuch na radnici. Další informace podle ní policie dnes už sdělovat nebude.

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy