Šalamoun (spolek)

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)

Petr Kramný neuspěl s ústavní stížností, žádá obnovu a jiné soudce

Ústavní soud odmítl stížnost Petra Kramného, odsouzeného na 28 let za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Kramný usiluje o obnovu řízení, avšak požaduje, aby se případem zabývaly jiné senáty Krajského soudu v Ostravě i Vrchního soudu v Olomouci, než které vedly hlavní líčení. Ústavní soudci v podstatě označili Kramného stížnost za předčasnou, zjistila ČTK z usnesení v databázi soudu.
Klára Long Slámová

Kajínkovu právničku pronásledují? Slámová si stěžuje na agresivního stalkera

Známá právnička Klára Long Slámová, která dlouhodobě hájila Jiřího Kajínka, si stěžuje na údajnou šikanu ze strany spolku Šalamoun, zvláště pak jeho místopředsedy Vaška Peričeviče. Se spolkem, který se dle svých slov snaží poukazovat na „pochybení české justice“, je ve sporu dlouhodobě. Podle ní situace zašla tak daleko, že plánuje policejní ochranu, poukazuje server TN.cz.
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)

Zásadní pochybení v kauze Kramný? Monika měla na zádech stopu, něco tu ale nehraje, tvrdí spolek Šalamoun

Praha - Zabil Petr Kramný svou manželku Moniku a dceru Kláru? Spolek Šalamoun se domnívá, že v případu existuje řada nejasností. Už v roce 20017 spolu s tehdejšími poslanci Janou Černochovou z ODS, Helenou Válkovou z klubu ANO a Danielem Kortem z TOP 09 požádali o obnovu rituálu. Spolek v rámci této snahy na twitteru zveřejňují na YouTube seriál, který má dokazovat na pochybení soudů a obžaloby.

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 1 hodinou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy