Via Chem Group

Soud, ilustrační foto

Soud schválil reorganizaci Via Chem Group, věřitelé si mohou vybrat ze dvou variant

Krajský soud v Českých Budějovicích schválil reorganizační plán firmy Via Chem Group, která je od roku 2014 v insolvenci. ČTK to dnes řekl mediální zástupce Via Chem Group Martin Opatrný a vyplývá to i z informací v insolvenčním rejstříku. Věřitelé tak mají dostat polovinu svých pohledávek. Závazky firmy jsou kolem dvou miliard Kč.
Ilustrační fotografie

Do boje o podíl ve Spolchemii vstupuje finančník Pražák

Praha - Společnost AB-CREDIT finančníka Karla Pražáka je připravena vstoupit do insolvenčního řízení s firmou Via Chem Group, které se táhne už přes tři roky. V případě schválení předloženého reorganizačního plánu by si věřitelé mohli vybrat ze dvou možných variant uspokojení svých pohledávek.
Soud, ilustrační fotografie

Exmanažeři Key Investments mají jít za mříže. Dle soudu způsobili škodu za stovky milionů

Praha - Bývalí členové představenstva společnosti Key Investments (KI) mají jít na tři až pět let do vězení za pochybné spravování peněz klientů firmy, při němž vznikla škoda nejméně 873,7 milionu korun. Rozhodl o tom dnes pražský městský soud. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat. Za porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže jim hrozilo až osm let vězení.
Policie obvinila soudkyni z kauzy Via Chem. Prý zmanipulovala insolvenční řízení

Policie obvinila soudkyni z kauzy Via Chem. Prý zmanipulovala insolvenční řízení

Praha - Královéhradecká policie zahájila trestní stíhání soudce za zneužití pravomoci úřední osoby. Na webu pražského vrchního státního zastupitelství o tom informoval žalobce Adam Borgula. Podle informací ČTK se stíhání týká kauzy kolem společnosti Via Chem Group a obvinění míří na soudkyni z Českých Budějovic. Je podezřelá z toho, že způsobila vážnou újmu několika účastníkům insolvenčního řízení a zároveň zajistila prospěch akcionáři dlužníka.
Ilustrační foto

Kauza Key Investments: Vypovídal stíhaný právník Hala, ukázal prstem na Kroužeckého

Praha - Vazebně stíhaný advokát Ivo Hala dnes vypovídal v kauze Key Investments (KI). Právník v minulosti zastupoval při jednáních společnost Via Chem, jejíž rizikové dluhopisy investiční firma kupovala za peníze svých klientů. Hala dnes před pražským městským soudem označil za hlavní postavu KI Vladimíra Kroužeckého. Bývalý vysoký manažer společnosti Daniel Brzkovský podle něj plnil jeho přání. Svědci budou u soudu vypovídat celý zbytek týdne. Další kolo soudního procesu je naplánované na červen.
Soudy, ilustrační fotografie

Tři z obviněných v kauze Via Chem Group zůstanou ve vazbě

Pardubice - Podnikatel Petr Sisák, advokát Ivo Hala a insolvenční správkyně Vladimíra Jechová Vápeníková zůstanou ve vazbě. Soud jejich stížnostem nevyhověl. U Jechové Vápeníkové také odmítl nabízenou záruku fyzických a právnických osob a kauci, řekla dnes ČTK mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Kateřina Podeszwová. V kauze týkající se firmy Via Chem Group je z manipulování insolvencí obviněno 14 lidí.
Ilustrační foto

Kauza Via Chem: Soud poslal do vazby Halu

Praha - Soud dnes poslal do vazby advokáta Ivo Halu. ČTK to po pětihodinovém jednání řekl předseda Okresního soudu v Pardubicích Milan Špryňar. Pro vazbu byly podle něj shledány všechny tři důvody. Tedy obava z možného útěku, nebezpečí ovlivňování svědků a možnost pokračování v trestné činnosti. Halův advokát Lukáš Trojan ČTK řekl, že na místě podal proti uvalení vazby stížnost.
Ilustrační foto

Sisák a Hala z insolvenční kauzy dorazili na policii. Jsou zadrženi, čekají na výslech

Praha - Advokát Ivo Hala a podnikatel Petr Sisák se dnes dostavili na policii, aby podali vysvětlení ke kauze údajných manipulací s insolvencemi. V budově na pražském Pernštýně si převzali obvinění v insolvenční kauze, byli zadrženi policií a čekají na výslech, zjistila ČTK od jejich advokátů. Muži patří mezi 14 obviněných v kauze, která se týká i poškozování věřitelů nebo ovlivňování soudců.
Ilustrační foto

Podezřelý zásah ve Spolchemii? Policejní prezidium žádá analýzu razie

Praha - Náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube chce od protikorupční policie analýzu vyšetřování kauzy insolvenčních podvodů, která údajně souvisí s firmou Via Chem Group. Chce mimo jiné zjistit, zda neunikly informace k lidem, které se při zásahu nepodařilo zadržet. Pokud by se únik informací od policie potvrdil, případ by řešila inspekce. Laube to dnes řekl novinářům. Po razii bylo obviněno 14 lidí. Podle médií se nepodařilo zadržet podnikatele Petra Sisáka a advokáta Ivo Halu. Objevily se spekulace, že k nim informace unikly. Oba muži dnes prohlásili, že s policií budou spolupracovat hned po návratu do Česka.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

včera

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

včera

včera

Na Ještěd se vrátí lanovka. Město schválilo její novou podobu, bude delší

Na Ještěd bude v budoucnu opět jezdit lanovka. Liberecké zastupitelstvo ve čtvrtek schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy, která se před necelými třemi lety zřítila. Nová lanovka bude mít jednu kabinu na dvou lanech a prodlouženou trasu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy