Bílá tma na D1, ve směru na Prahu stojí kolony. Jeďte opatrně, apelují policisté na řidiče

Na páteřní dálnici D1 dnes opět nastaly komplikace. Krátce před 14. hodinou Policie ČR varovala před sněhovou bouří. Snížená viditelnost panuje na dálnici i po 16. hodině, ve směru na Prahu je omezený provoz. Podle předpovědi má intenzita srážek odpoledne a k večeru sílit.

Policie ČR varovala na svém twitterovém profilu před ztíženými podmínkami na dálnici D1. „V úseku kolem 150. kilometru je sněhová bouře. Zpomalte,“ apelují policisté na řidiče. Jedná se o úsek mezi Velkým Meziříčím a Velkou Bíteší.

Takto to vypadá aktuálně na D1 okolo https://t.co/MJT6JZGCbl. Na https://t.co/JrHDpPvRXB směr Praha uvízly kamiony. Dálnice je uzavřena! Dopravu policie odklání na https://t.co/UfwKSIfncx. pic.twitter.com/bL3zQGlRn2

— Týdeník Policie (@TydenikPolicie) 3. ledna 2019

„Na Vysočině se stále místy objevují sněhové vánice, kdy je výrazně nižší viditelnost,“ doplnili policisté krátce po 15. hodině. Řidiče zároveň vyzvali k opatrné jízdě a použití správného osvětlení vozidla.

Informace z páteřní dálnice hovořily o bílé tmě už zhruba od 30. kilometru. U středočeských měst Říčany a Divišov je zase hlášeno náledí. Podle aktuálních informací se řidiči na cestě z Prahy do Brna zdrží o více než půlhodiny oproti původním předpokladům.

Naopak ve směru na Prahu se po 16. hodině začaly tvořit kolony. „Na 98.kilometru stojí kamiony, které nemohou vyjet kopec. Odkláníme provoz z D1 na 112. kilometru,“ píše Policie ČR na svém Twitteru.

Omezení provozu na D1. Na https://t.co/c0LuSwANCW směr Praha stojí kamiony, které nemohou vyjet kopec.Odklanime provoz z D1 na https://t.co/OHQr1dQhjq. Řidiči, jeďte opatrně!

— Policie ČR (@PolicieCZ) 3. ledna 2019

Podle informací ČTK dopoledne na stometrovém úseku na Vysočině havarovalo šest aut, dálnice je však průjezdná. Podle meteorologů bude právě v těchto místech celý den sněžit, odpoledne budou přeháňky nabírat na intenzitě.

Podle účtu Policie na sociální síti Twitter byly uzavřeny rovněž některé ze silnic I. třídy, konkrétně komunikace I/35 za obcí Býšť. Silnici blokoval v celé šíři havarovaný kamion. Krátce po 16. hodině ovšem policisté informovali, že došlo k jeho vyproštění a trasa je opět plně průjezdná.

Ve stejnou chvíli však informovali o kalamitní situaci na Trutnovsku. Čerstvě napadaný sníh tam během dne způsobil desítky nehod. „Vozidla jsou v některých úsecích téměř neovladatelná,“ konstatují policisté a doporučují použití řetězů. Na údržbě silnic se pracuje. 

Související

Více souvisejících

Dálnice D1 Dálnice - Opravy na D1 Dálnice dálnice silnice doprava

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 20 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy