Filip leží po kolapsu na JIPce. Je po zákroku

Místopředseda Sněmovny a předseda KSČM Vojtěch Filip podstoupil po dopolední zdravotní indispozici kardiologický zákrok ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí.

Lékaři mu zprůchodnili cévy. ČTK Filip napsal, že v pátek bude zpět v práci. Podle mluvčí KSČM Heleny Grofové je nyní v péči lékařů na jednotce intenzivní péče.

"Vše dopadlo dobře a jsem v pohodě. V pátek jsem v práci," napsal Filip v SMS.

Filipovi se dopoledne podle místopředsedy KSČM Stanislava Grospiče udělalo nevolno v stranickém sídle v ulici Politických vězňů v Praze. "Byla to náhlá indispozice a byl odvezen rychlou záchrannou službou," uvedl.

Pětašedesátiletý politik bude na jaře obhajovat mandát předsedy KSČM. V čele komunistů stojí od 1. října 2005.

Související

Vojtěch Filip

Někdejší lídr komunistů Filip se omluvil Fajtovi za výrok o dluzích

Bývalý předseda KSČM Vojtěch Filip se v únoru omluvil někdejšímu řediteli Národní galerie Praha Jiřímu Fajtovi za svůj výrok z roku 2019, že v institucích, ve kterých působil, vytvořil nekryté dluhy za desítky milionů korun. Muži uzavřeli smír, který pravomocně schválil Městský soud v Praze. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). 
Vojtěch Filip (KSČM)

Filip a zbytek vedení KSČM kvůli prohraným volbám rezignovali

Předseda komunistů Vojtěch Filip a všichni členové vedení KSČM dnes rezignovali na stranické posty. Reagovali tak na výsledky voleb, které poslaly KSČM po 30 letech mimo Poslaneckou sněmovnu. Řízením KSČM jsou pověřeni dosavadní první místopředseda Petr Šimůnek a dosavadní místopředseda Václav Ort. Filip označil výsledek voleb za zdrcující porážku. Členem strany zůstává. Už dříve oznámil, že znovu na předsedu KSČM kandidovat nebude.

Více souvisejících

Vojtěch Filip (KSČM)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy