Gott chtěl po Slavících přerušit kariéru. Zdraví ho ale předběhlo

Praha - V neskutečném tempu zvládal Karel Gott jeden koncert za druhým, až toho na jeho srdíčko bylo moc. Včera odpoledne skončil v nemocnici v IKEMu, kde musel podstoupit operaci. Zákrok přitom už naplánovaný měl, chtěl ale vydržet až po Slavících.

Karel Gott má se srdíčkem problémy už delší dobu. Naposledy ho vezli do nemocnice letos v červnu. Tehdy ale mistr tvrdil, že nejde o nic vážného. Očividně to ale vážnější bude.

Gott si vážnosti svého stavu patrně byl vědom, a proto společně s lékaři naplánoval operaci zúžené srdeční chlopně, která mu způsobuje potíže. Podstoupit ji měl po vyhlášení ankety Český slavík, která se bude letos konat 28. listopadu. Pak si chtěl dát na několik měsíců pohov a učit se mírnějšímu režimu.

Jenže ne vždy je všechno tak, jak si to člověk naplánuje. Zběsilé životní tempo donutilo Gotta absolvovat operaci už nyní, měsíc před Slavíky. Nejpopulárnější český zpěvák je známý tím, že nerad ruší naplánovaná vystoupení, zdraví ale tentokrát rozhodlo za něj.

Poslední letošní koncert se měl uskutečnit 14. listopadu, mistr byl ale nucen všechna plánovaná vystoupení zrušit. "Milí příznivci Karla Gotta, bohužel vám musíme oznámit, že Karel Gott ruší svá vystoupení v nejbližším období," stojí v prohlášení, které se objevilo na Gottově facebookovém profilu. "Velmi ho to mrzí, ale hospitalizace v nemocnici mu koncertování neumožní."

Související

Signatář Charty 77 Daniel Kroupa nechce soudit umělce, kteří podepsali Antichartu sloužící k dehonestaci opozice. Rozhovor

Umělci před 45 lety morálně selhali. Z Anticharty se někteří pokoušeli vylhat. Gott sehrál režimu trapnou roli, říká Kroupa

Podlehli tlaku komunistického režimu a nechali se jím ostudně zneužít. Přesně před 45 lety morálně selhali umělci, především herci, když v Národním divadle v pátek 28. ledna 1977 podepsali Antichartu, která dehonestovala opozici, jež na sebe upozornila občanskou iniciativou Charta 77 kritizující systém. O týden později 4. února 1977 v pražském Divadle hudby normalizátory podpořili i textaři, hudebníci a zpěváci včetně Karla Gotta. Někdejší signatář Charty 77 Daniel Kroupa dovede pochopit, že někteří měli vážné důvody k tomu, aby špatný skutek v podobě Anticharty udělali. „Mrzí mě, když se z toho někteří lidé i po letech pokoušeli vylhat a při tom se do té hanebnosti propadali ještě hlouběji. Gott sehrál režimu trapnou roli. Chtěl zpívat, mít se dobře,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz bývalý politik Daniel Kroupa.

Více souvisejících

Karel Gott ikem

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Slováci zadrželi 14letého mladíka. Škole vyhrožoval bombou

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy