KOMENTÁŘ | Dálnice do Vídně, stadion pro Sáblíkovou i hala pro Ledeckou stále nestojí. Kde jsou Babišovy sliby?

Komentář - Ze slibů premiéra v demisi Andreje Babiše už by mohla vzniknout celkem objemná kniha. Babiš zkrátka sliboval a slibuje, kudy chodí, ať už jde o dálnici do Vídně, stadion pro Martinu Sáblíkovou či modernizaci dálnice D1 do roku 2020. Nic z toho se samozřejmě nestalo. Nicméně premiér dál navštěvuje kraje, kde opět slibuje o sto šest.

Dálnici do Vídně slíbil už v roce 2015 (jako ministr vnitra v Sobotkově vládě - pozn. redakce) v rozhovoru pro rakouský list Kurier. Rakušané na své straně staví jako diví. Obyvatelé Českých Budějovic či Mikulova tak mohou doufat pouze v zázrak.

Pravděpodobně se nepodaří dokončit v plánovaném termínu ani modernizaci dálnice D1, i když hnutí ANO slibovalo, že se tak stane do roku 2020. Babiš také už léta slibuje stadion pro rychlobruslařku Sáblíkovou.

Naposledy slíbil, že se na to podívá v roce 2015. Od té doby se ale nic neděje a rychlobruslaři svůj stadion stále nemají. Krátce po olympiádě v Pchjongčchangu premiér znovu uvedl, že se zasadí o nový stadion pro Sáblíkovou a kromě toho slíbil i halu pro Ester Ledeckou. 

Petr Novák trenér Martiny Sáblíkové mi vyprávěl, že v Holandsku mají 18 stadionů, u nás ani jeden. Zkusím to oprášit pic.twitter.com/bBV1dc4Iyl

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) 15. března 2015

Babiše však nesplněné sliby tak nějak netrápí. Při návštěvě Zlínského kraje slíbil Martině Sáblíkové nový krasobruslařský okruh, který by měl stát u Brna.

„Probrali jsme to znovu. Ale prý tam nejsou vhodné podmínky. V Novém Městě na Moravě je ale pozemek, domluvili jsme se, že při výjezdu na Vysočinu se tam podíváme,“ řekl premiér.

Kromě toho slíbil i novou halu pro brněnský hokejový klub Kometa. „Moc gratuluju HC Kometě Brno! A na sliby nezapomínám. 2. a 3. května bude vláda v Brně a půjde se podívat, kde by měla stát nová hala. Stavba by mohla začít 2020 a skončit 2022,“ uvedl Babiš 23. dubna na Twitteru.

Moc gratuluju @HCKometa! A na sliby nezapomínám. 2. a 3. května bude vláda v Brně a půjde se podívat, kde by měla stát nová hala. Stavba by mohla začít 2020 a skončit 2022.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) 23. dubna 2018

Zdá se dokonce, že intenzita Babišových slibů narůstá s blížícími se podzimními komunálními volbami. Není tajemstvím, že ANO by se chtělo obhájit své mandáty. Např. v Praze to i díky počínání primátorky Adriany Krnáčové v několika posledních týdnech nebude mít hnutí jednoduché.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Hnutí ANO Martina Sáblíková Ester Ledecká komentář

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

NATO míří k tomu, aby překročilo červené čáry na Ukrajině, varuje Maďarsko

Severoatlantická aliance intenzivnějším financováním války na Ukrajině činí mílové kroky směrem k tomu, aby překročila dříve stanovené červené čáry. Podle agentury MTI to prohlásil šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy