Čechy neodradil povinný test na covid-19. Zájezdy do Řecka neruší

Čeští turisté, kteří mají koupené zájezdy do Řecka, je podle cestovních kanceláří a agentur nemají zájem kvůli povinnému testování na covid-19 stornovat. Zjišťují podrobnosti o odběrných místech nebo cenách testů. Většina cestovních kanceláří zatím oficiální vyjádření ke stávající situaci nezveřejnila.

Podle Asociace cestovních kanceláří ČR i Asociace českých cestovních kanceláří a agentur nemají klienti v tomto případě nárok na bezplatné zrušení pobytu. Test na covid-19 si musejí hradit na vlastní náklady. Storno poplatky se řídí jednotlivými smlouvami o zájezdu.

Například CK Čedok ale zavedla v reakci na povinné testování akci - na nově zakoupené zájezdy s odjezdem od 17. srpna poskytuje slevu na testy na koronaviru 1500 korun na osobu. Řekla dnes ČTK mluvčí Čedoku Eva Němečková.

"Klienti se na nás dnes obracejí s dotazy na cenu testů, dobu vyhodnocení a žádají doporučení odběrného místa. Nezaznamenali jsme zvýšený zájem o storna," uvedla Němečková. Lidem, kteří mají zájezd do Řecka koupený Čedok podle ní zaslal seznam odběrných míst. Čedok podle Němečkové každý týden do Řecka vypraví zhruba 2000 klientů.

Ani klienti cestovní agentury Invia podle její mluvčí Andrey Řezníčkové nepožadují kvůli zavedení povinného testování zrušení svých zájezdů. Zajímají se o testování, mimo jiné, zda musí negativní test doložit i u dětí, řekla. Opatření řecké strany podle ní může mírně ovlivnit prodej cest do Řecka, ale v současné době se většina klientů přes nové nařízení na dovolenou do této země vydá. "Klientům ke standardnímu pojištění nabízíme připojištění na covid-19. Pokud by klient po podstoupení testu zjistil, že je pozitivní, připojištění kryje storno poplatky," řekla.

Související

Cestování, ilustrační foto

Cestovní kanceláře varují před podvodnými prodejci zájezdů. Mohou vás nechat v zahraničí bez ubytování

Na podvodné prodeje zájezdů přes sociální sítě upozorňují asociace tuzemských cestovních kanceláří. Údajní odborníci na danou destinaci nejdříve z lidí vylákají peníze a následně zájezd zruší nebo zájemce, kteří již na místo dorazili, nechají bez ubytování a zajištěné zpáteční dopravy. ČTK to řekla ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) Kateřina Chaloupková.

Více souvisejících

cestovní kanceláře Řecko dovolená češi Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy