Lufthansa ruší bezplatné občerstvení v turistické třídě, místo čokoládové tyčinky bude salát

Letecký koncern Lufthansa od března ruší bezplatné občerstvení v turistické třídě. Firma je kvůli dopadům současné pandemie nucena šetřit. Pasažéři kmenových aerolinek stejně jako Swiss a Austrian Airlines si během krátkých a středně dlouhých letů budou moci koupit kvalitní jídla a nápoje včetně regionálních specialit, které budou zdravější a šetrnější k životnímu prostředí, uvedla dnes firma.

"Naše dosavadní nabídka občerstvení v turistické třídě často nesplňuje očekávání zákazníků," zdůvodnila krok členka představenstva Lufthansy Christina Foersterová.

Místo nejoblíbených sendvičů a čokoládových tyčinek si cestující budou moci vybrat salát nebo müsli. Firma nabídku upravuje podle připomínek zákazníků. Pasažéři Lufthansy a Swiss Airlines dostanou také láhev vody zdarma.

Starting spring 2021: Selected, high-quality food and beverages for purchase at @Lufthansa, @FlySWISS & @_austrian in Economy Class on short- and medium-haul flights. https://t.co/l2nbbqLk4n pic.twitter.com/1JyGcOiydm

— Lufthansa News (@lufthansaNews) November 17, 2020

Až do začátku koronavirové krize poskytovala Lufthansa při letech po Evropě nápoje zdarma a v závislosti na délce letu také drobné občerstvení, sendviče a malá teplá jídla. Po vypuknutí pandemie nabídku z hygienických důvodů výrazně zredukovala. Při letech kratších než dvě hodiny nyní nenabízí žádné jídlo a jen omezený výběr nápojů.

Letecké společnosti kvůli koronavirové krizi ruší lety a propouštějí zaměstnance. Očekává se, že obnovit letecký provoz na úroveň před pandemií se nepodaří dříve než v roce 2025.

Související

Lufthansa, ilustrační fotografie

Lufthansa hlásí globální výpadek, ovlivnil plány tisíců lidí

Největší německé aerolinky Lufthansa se dnes potýkají s následky výpadku svého počítačového systému, který zkomplikoval plány tisícům lidí po celém světě. Fungovat ráno přestaly systémy pro odbavení i nástup do letadla. Lufthansa kvůli tomu svolala krizový tým a později oznámila, že za výpadkem byly stavební práce, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne uvedlo, že zruší všechny přílety a že letadla začne odklánět na jiná letiště. Odpoledne byly přílety obnoveny a později se přidaly také odlety, jak se začaly systémy vracet k normálu.
Lufthansa, ilustrační fotografie.

Stávka pilotů Lufthansy ochromila v Německu leteckou dopravu

Stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa dnes ochromila leteckou dopravu, zrušeny jsou i spoje do České republiky. Na velkých německých letištích se u přepážek společnosti tvoří dlouhé fronty lidí, kteří se snaží najít náhradu za zrušené lety. Lufthansa vyzvala cestující, aby na letiště nejezdili, pokud byl jejich let odřeknut. Stávka za vyšší mzdy se koná v době, kdy ve třech západoněmeckých spolkových zemích končí prázdniny.

Více souvisejících

Lufthansa Ekonomika letadla, letectví Turisté Německo

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy