Zájem o luxusní auta roste. Automobilka BMW měla loni rekordní odbyt

Německá společnost BMW loni za celou skupinu zvýšila odbyt o 1,2 procenta na 2,52 milionu aut. Je tak největším prodejcem luxusních automobilů na světě. Na druhém místě je domácí rival Daimler, který loni prodal 2,46 milionu aut. Obě firmy přitom posouvají prodej na rekordy už několik let, zájem o silná luxusní auta je zejména v Číně, z evropských zemí pak v Německu.

Čísla za skupinu BMW zahrnují značky BMW, Mini a Rolls-Royce. Podobně v údajích Daimleru jsou značky Mercedes-Benz a Smart.

Pokud by se brala v úvahu jen čísla za luxusní vozy BMW a Mercedes-Benz, pak první příčka za loňský rok patří Daimleru, nikoliv BMW.

Vozů Mercedes-Benz se totiž loni prodalo 2,34 milionu, zatímco vozů značky BMW jen 2,17 milionu, byť je to rekord. Na rekordu je přitom za loňský rok prodej aut BMW jak v Číně, tak ve Spojených státech.

Skupina BMW s růstem odbytu počítá i letos, hlavně díky poptávce z Číny. Nepůjde ale zřejmě o nijak výrazný růst.

Související

BMW Group v Sokolově v České republice slavnostně otevřela svůj nový testovací a vývojový polygon – Future Mobility Development Center (FMDC) Prohlédněte si galerii

BMW otevřelo v Česku největší svůj testovací areál na světě o rozloze 600 hektarů + FOTO

V Sokolově v České republice BMW Group koncem července slavnostně otevřelo svůj nový vývojový a testovací komplex s názvem Future Mobility Development Center (FMDC). Během této události byl slavnostně zahájen provoz testovacího areálu, který bude sloužit pro vývoj a testování plně automatizovaných řídících systémů, sdělila automobilka v tiskové zprávě.

Více souvisejících

BMW prodej aut automobilový průmysl Daimler Ekonomika Německo mercedes

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel se v Česku nadále šíří. Nejvíce mezi náctiletými

V Česku bylo během minulého týdne evidováno 1476 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). V letošním roce již bylo odhaleno 9 370 případů pertuse.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy