Samsung do konce roku ukončí výrobu LCD obrazovek

Jihokorejský výrobce obrazovek Samsung Display do konce letošního roku přestane vyrábět obrazovky z tekutých krystalů (LCD) v Jižní Koreji a Číně. Oznámila to dnes mluvčí společnosti. Samsung už loni v říjnu uvedl, že přeruší výrobu na jedné ze dvou výrobních linek na LCD obrazovky v Jižní Koreji kvůli slabé poptávce po těchto obrazovkách a kvůli přesycení trhu.

Firma loni na podzim také uvedla, že investuje 13,1 bilionu wonů (téměř 268 miliard Kč) do modernizace výrobní linky. Investice se má zaměřit na přeměnu jedné z linek z výroby LCD na masovou výrobu vyspělejších quantum dot (QD) obrazovek. Ty využívají vylepšený systém barevných filtrů, kvantových bodů, díky kterému dokážou zobrazit více barev a poskytnou reálnější obraz než běžné televize.

Samsung Display je divizí jihokorejského technologického gigantu Samsung Electronics. Mimo jiné dodává displeje firmě Apple.

Společnost má kromě Jižní Koreje také dva závody na LCD obrazovky v Číně. Co bude v budoucnu vyrábět v těchto závodech, firma zatím nerozhodla.

Konkurenční jihokorejská společnost LG Display letos oznámila, že do konce roku zastaví domácí výrobu LCD obrazovek pro televizory, uvedla agentura Reuters.

Související

Více souvisejících

Samsung televize Ekonomika Jižní Korea LCD TV investice

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy