Světová premiéra muzikálu Johnny Blue se blíží

Brno - Dalším připravovaným hitem Městského divadla Brno je muzikál Johnny Blue s hudbou německého hitmakera Ralpha Siegela. Příběh o slepém muzikantovi, který zaprodá svoji duši ďáblu, bude mít na jevišti Hudební scény svoji světovou premiéru již 28. března.

Písně hudebního skladatele, producenta a autora dvou tisícovek nezapomenutelných hitových písní Ralpha Siegeal již několikrát vyhrály světovou hudební soutěž Eurovize, a proto je zná i mnohý tuzemský posluchač. Tento známý německý hitmaker byl navíc na přelomu 80. let i producentem Karla Gotta, pro kterého několik písní také napsal. Ralph Siegel navíc letos oslaví významné kulaté jubileum, což hrálo roli i v tom, že se režisér Stanislav Moša rozhodl spojit Siegelovy písně do původního libreta a vytvořil tak nový muzikálový titul s názvem Johnny Blue.Příběh inspirovaný faustovským tématem představí slepého pouličního zpěváka a muzikanta Johnnyho Blue, kterého ďábel, v podobě ženy Satany, svede na svou cestu. Výměnou za něco tak nehmatatelného a nejistého jako je duše, nabídne Satana Johnnymu dar vidění. Dokud Johnny zpívá na ulici, vede spokojený život, má vedle sebe svou milovanou Marii, a tak se zdá, že mu nic nechybí. Objeví se ovšem přítel z dětství Fred, který Johnnyho přesvědčí, že se stane jeho manažerem a dostane jej do velkého šoubyznysu. Johnny má totiž vzácný talent, na němž se může přiživit i spousta okolních rádoby přátel. V nablýskaném pozlátkovém světě Johnny pomalu ztrácí svou původní tvář, vzdaluje se milované Marii a čím větší je jeho sláva, tím osamělejším se stává.V režii Stanislava Moši ožije na jevišti ojedinělá scéna Petra Hlouška, reálné i fantazijní postavy se představí v kostýmech Andrey Kučerové a v choreografii Hany Kratochvilové. Rozmanité písně Ralpha Siegela sjednotil v nové orchestraci Karel Cón, který má s Emou Mikeškovou na starost i hudební nastudování. V hlavní roli se diváci mohou těšit na Dušana Vitázka nebo Jiřího Macha, kteří budou svů jzpěv doprovázet hrou na dvanáctistrunnou kytaru a foukací harmoniku, v roli osudové ženy Marie se představí Hana Holišová nebo Svetlana Janotová a jako host v Městském divadle Brno poprvé vystoupí i nositelka Ceny Thálie Lucie Bergerová. Nebude chybět ani Andrea Březinová, Radka Coufalová, Aleš Slanina nebo Alan Novotný. Světová premiéra muzikálu Johnny Blue se uskuteční v sobotu 28. března 2015 na Hudební scéně.

Související

Ti druzí

RECENZE: Poslední inscenace letošní sezóny Ti druzí je povedenou duchařskou komedií

Poslední inscenace sedmdesáté osmé sezóny Městského divadla v Brně je jenom třetí v této divadelní sezóně, protože jako všude jinde, i zde zasáhla pandemie, která omezila divadelní premiéry. O to větší svátek máme, když se objeví nová inscenace. Inu, čeho je méně, toho si více vážíme. Nejnovější premiéra inscenace Ti druzí, kterou v roce 2022 napsala již v té době známá britská autorka Pam Valentine, je duchařskou komedií, ovšem není to jenom zábava ke zasmání.

Více souvisejících

Městské divadlo Brno (MdB)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

včera

Proč došlo k atentátu na Fica? Policie zjistí, jestli byl útočník zradikalizovaný

Pokud někdo úmyslně radikalizoval pachatele atentátu na předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD), policie to zjistí stejně, jako to udělala v případě dvojité vraždy na Zámecké ulici v Bratislavě. Řekl to publicista Juraj Hrabko v rozhovoru pro TASR TV.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy