Slavná pohádka na prknech libereckého Malého divadla

Liberec – Liberecké Malé divadlo uvede pohádkový muzikál PRINCOVÉ JSOU NA DRAKA od Jiřího Chalupy. Můžete se těšit na jedinečné divadelní podání i notoricky známé písničky od Uhlíře a Svěráka.

Příběh smutné princezny Lenky a krále, který si neumí poradit ani s kralováním ani s drakem, se stal stálicí televizní tvorby pro děti. I když tento příběh má co říci i dospělým. Navíc je vyprávění plné úžasných písní, které určitě znáte: Když máš srdce zjihlé, Statistika nuda je, Hlupáku najdu tě, Kdyby se v komnatách běhoun jak hrom natáh.

„Doufáme, že se malí i velcí diváci s námi rádi přenesou do pohádkově bláznivého světa a s chutí si poslechnou nebo i třeba zazpívají spolu s námi známé a přesto neotřelé Svěrákovy a Uhlířovy písničky." Vzkazují všem divákům z libereckého divadla.

Režie pohádky se ujal Vít Prýmek. Hudbu složil Jaroslav Uhlíř, texty napsal Zdeněk Svěrák. V představení uvidíte Libora Jeníka, Barboru Mottlovou, Michala Maléře, Štěpánku Prýmkovou, Přemysla Houšku, Janu Stránskou, Elišku Hamplovou a Karolínu Baranovou.

Představení, které vzniká ve spolupráci s Divadlem pohádek Praha, bude mít premiéru v Malém divadle v neděli 12 dubna od 15 hodin.

Související

Šaldovo divadlo

Višňový sad s Ruskou zavařeninou

Liberec – Liberecké Divadlo F. X. Šaldy připravilo pro diváky neobvyklou příležitost. Ve dvou dnech mohou shlédnout Čechovův VIŠŇOVÝ SAD i představení tímto dílem inspirované, RUSKOU ZAVAŘENINU Ludmily Ulické.

Více souvisejících

Divadlo F. X. Šaldy Liberec

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy