Z komedie Ať žijí duchové bude muzikál v Kongresovém centru Praha

Praha - Známá česká hudební komedie z roku 1977 ožije jako muzikál na jevišti Kongresového centra Praha. V nezapomenutelné roli Jouzy, vedoucího samoobsluhy, kterou ve filmu vytvořil zesnulý Lubomír Lipský, se bude střídat Jiří Korn s Václavem Koptou. Premiéra je naplánována na 22. dubna.

V chystaném muzikálu Ať žijí duchové zazní písně Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. "Pan Svěrák vyslovil souhlas s muzikálovou adaptací, a tak jsme se pustili do příprav," uvedl režisér a autor divadelní verze Antonín Procházka, který bude 18. ledna na konkurzech vybírat uchazeče o vedlejší role. Hlavní role už jsou z části obsazeny.

"K Duchům mám hodně osobní vztah. Ve filmu jsem totiž zpíval všechny dětské party včetně Pramen zdraví s dětským sborem ZŠ Sušická. Byl to můj úplně první kontakt s filmem, první dobrodružství s natáčením, na které dodnes moc rád vzpomínám," uvedl herec Václav Kopta.

"Ve filmové verzi je několik hitů, jako třeba Hajný je lesa pán nebo Žampióny nadívané, ale pro celovečerní představení je potřeba více písní. Proto divákům nabídneme i další slavné písničky tandemu Svěrák a Uhlíř," doplnil mluvčí muzikálu Janis Sidovský. V muzikálu tak uslyšíte třeba hit Neopouštěj staré známé pro nové a přibude postava tělocvikáře, kterého budou hrát Jiří Langmajer a Roman Vojtek.

Související

Kongresové centrum

V pražském Kongresovém centru vznikne očkovací místo proti koronaviru

Obyvatelé v hlavním městě se budou moci nechat očkovat proti koronaviru v chystaném očkovacím centru v Kongresovém centru Praha (KCP). Chce ho tam vybudovat pražský magistrát. Kapacita bude variabilní od 200 do 1000 lidí denně. Zkušební provoz začne v březnu. ČTK to dnes řekla městská radní Milena Johnová (Praha Sobě).
Kongresové centrum Praha

Kongresy, veletrhy a eventy živoří. Kvůli pandemii mohou přijít o 100 miliard korun

Spotřeba, tedy útraty účastníků a za účastníky kongresového,veletržního a eventového průmyslu může letos kvůli krizi klesnout o více než 71 procent, propad může být přes 100 miliard korun. Vyplývá to ze studie společnosti Economic Impact pro státní agenturu CzechTourism a Českou eventovou asociaci, kterou zástupci sektoru dnes představili novinářům.

Více souvisejících

kongresové centrum praha Jiří Korn muzikál Ať žijí duchové!

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 1 hodinou

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 2 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 3 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Ukrajina míří do NATO a Moskva musí pochopit, že nemůže vyhrát, zdůraznil Stoltenberg v Kyjevě

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ujistil, že místo Ukrajiny je v NATO a země se nachází na cestě do aliance, řekl v Kyjevě.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy