Muzikál Noc na Karlštejně chystá letní představení přímo na středověkém hradě

Karlštejn – Populární muzikál Noc na Karlštejně se po 45 letech vrátí na místo, ve kterém se děj skutečně odehrává. Středověký hrad Karlštejn pohostí v průběhu července a srpna speciální uvedení zmiňovaného muzikálu.

Muzikál Noc na Karlštejně vychází z divadelní hry Jaroslava Vrchlického, která spatřila světlo světa již roku 1884. Právě tato hra bývala v minulosti velmi často uváděná právě na nádvoří hradě Karlštejna. Roku 1973 pak vznikl stejnojmenný filmový muzikál od režiséra Zdeňka Podskalského, písně pro něj napsal Karel Svoboda a Jiří Štaidl. O jeho jevištní zpracováníse pak v roce 2004 postaralo Hudební divadlo Karlín.

Toto léto si však budou moci fanoušci známých melodií poslechnout muzikál Noc na Karlštejně ve výjimečné atmosféře středověkého hradu. Dílo se totiž vrací na místo činu! U příležitosti letošních oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. bude na Karlštejně uvedena letní stagiona tohoto představení. "Jde o mimořádné a jednorázové uvedení na počest jubilea," potvrdil kastelán hradu Karlštejn Jaromír Kubů.

Návštěvníci se mohou těšit na nové nastudování notoricky známého příběhu o Karlu IV. a jeho zákazu, že na Karlštejně nesmějí pobývat žádné ženy. Režie se ujal Václav Knop. Kromě nádvoří budou do příběhu zakomponovány i další části hradu. „Inscenace se bude odehrávat i mezi diváky, na cimbuří, v oknech Hodinové věže a na purkrabství. Máte se na co těšit," lákají organizátoři.

Premiérové představení se uskuteční 1. července. Připraveno bude celkem 9 repríz, o které je u diváků velký zájem. Derniéra proběhne 6. srpna. Vstupenky jsou již nyní k dispozici v internetovém předprodeji sítě TicketArt a také na pokladně hradu Karlštejn. Seženete je v rozmezí od 99 do 590 korun. Herecké obsazení organizátoři zatím nezveřejnili.

Související

Veronika Týcová v inscenaci Noc na Karlštejně

Noc na Karlštejně pod širým nebem

Most - U příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV. připravilo Městské divadlo v Mostě obnovenou premiéru inscenace Noc na Karlštejně, premiéru i šest chystaných repríz odehraje mostecký soubor ve venkovních prostorách hradu Hněvín.

Více souvisejících

Muzikál Noc na Karlštejně

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy