Zemřel dlouholetý spolupracovník Městského divadla Brno, Milan Vorlíček

Brno – V pondělí zemřel dlouholetý spolupracovník Městského divadla Brno, mistr zvuku Milan Vorlíček. Poslední rozloučení proběhne na Hudební scéně MdB. Vorlíček zahynul tragicky ve věku 47 let.

Mistr zvuku Milan Vorlíček se narodil v září 1969 a svůj profesní život s Městským divadlem Brno spojil již v roce 1993. Nastoupil jako zvukař a postoupně se vypracoval na vedoucího zvukařské sekce a uznávaného zvukového režiséra.

Vorlíček se podílel na realizaci ozvučení během náročné stavby budovy Hudební scény. Staral se o vysokou úroveň ozvučení náročných inscenací Městského divadla Brno a odpovídal za všechny hudební inscenace, které MdB uvedlo jak na Hudební, tak i na Činoherní i open-air scéně na Biskupském dvoře. Jedná o téměř stovku projektů.

„V Milanovi však neztrácíme jen spolehlivého kolegu a vynikajícího režiséra zvuku, ale také přítele, který byl vždy ochoten pomoci, podělit se o svůj neutuchající entuziasmus a radost ze života, který žil vždy naplno. Byl tónem, hlasem, zvukem našeho divadla a jeho ozvěna v nás bude znít i nadále,“ uvedla v tiskové zprávě tisková mluvčí MdB Lenka Pazourková.

Milan Vorlíček zemřel tragicky v pondělí 6. března ve věku 47 let. Poslední rozloučení se uskuteční v úterý 14. března 2017 ve 12.00 hodin na Hudební scéně Městského divadla Brno a bude dostupné i pro veřejnost.

Související

Ti druzí

RECENZE: Poslední inscenace letošní sezóny Ti druzí je povedenou duchařskou komedií

Poslední inscenace sedmdesáté osmé sezóny Městského divadla v Brně je jenom třetí v této divadelní sezóně, protože jako všude jinde, i zde zasáhla pandemie, která omezila divadelní premiéry. O to větší svátek máme, když se objeví nová inscenace. Inu, čeho je méně, toho si více vážíme. Nejnovější premiéra inscenace Ti druzí, kterou v roce 2022 napsala již v té době známá britská autorka Pam Valentine, je duchařskou komedií, ovšem není to jenom zábava ke zasmání.

Více souvisejících

Městské divadlo Brno (MdB) Milan Vorlíček (MdB) úmrtí Divadla

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 56 minutami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy