Brněnské Sono Centrum oslaví třetí narozeniny s Pražským výběrem

Brno – Brněnské Sono Centrum slaví třetí výročí otevření. Na slavnostním koncertě vystoupí legendární česká kapela Pražský výběr, která zahraje svoje největší hity v klasickém obsazení. Předskokanem jim bude brněnská skupina Lidoop.

Brněnské Sono Centrum slaví třetí narozeniny. Hlavním hostem slavnostního koncertu bude legendární česká kapela Pražský výběr, která výročí založení brněnského multifunkčního kulturního prostoru oslaví v klasické sestavě a se svými největšími hity. Předskokanem jim bude domovská skupina Lidoop.

„Koncert Pražského výběru je další z možností užít si velkou českou kapelu v intimnějším prostoru hudebního klubu. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo tento koncert domluvit – ostatně Pražský výběr není kapela, která by jezdila na turné každý rok. Krátce po narozeninách se u nás navíc objeví Steve Hackett z kultovních Genesis, jehož koncert se nám podařilo na poslední chvíli zajistit,“ sdělila dramaturgyně klubu Dáša Ubrová v tiskové zprávě.

Sono Centrum, v němž kromě hudebního klubu najdeme i restauraci a hotel, oslavou symbolicky zakončí sezónu 2016/2017. Kromě zmíněného Stevea Hacketta je na programu do letních prázdnin ještě koncert Ivy Bittové, Alfreda Strejčka a Moravského jazzového dua, které v rámci speciálního programu pro seniory oslaví sté výročí narozenin básníka Josefa Kainara.

Sono Centrum má letos za sebou vystoupení mnoha významných hvězd. Pozvání přijal například Bill Bailey z kultovního seriálu Black Books, Stick Men s Tony Levinem, kapely Mňága a Žďorp, Kryštof, Priessnitz nebo Jarek Nohavica a Marie Rottrová.

V další sezóně Sono Centrum připravuje koncerty Ivana Krále, Al di Meoly, Kena Hensleyho z legendárních Uriah Heep nebo kabaretní Prague Burlesque Show.

Koncert Pražského výběru se koná ve středu 10. května 2017 v brněnském Sono Centru. Vstupenky jsou stále k dostání v síti goout.cz nebo přímo na recepci hotelu Sono Centrum.

Související

Více souvisejících

SONO centrum skupina Pražský výběr Iva Bittová (zpěvačka) Alfréd Strejček Skupina Kryštof Priessnitz Jaromír Nohavica Marie Rottrová kultura Hudba koncerty

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 3 hodinami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 3 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 4 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 14 hodinami

včera

včera

Týdenní výhled filmů: Návrat sloního muže, brutálního Medvídka Pú a portrét frontmana Olympicu

Pravidelný výhled začínajícího filmového týdne představí šest premiérových titulů v kinech a zároveň upozorní na některé z nových přírůstků do katalogů rozmanitých VOD platforem. Kina opanují horory a komedie.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy