Překrásné děcko. Divadlo J. K. Tyla uvede původní český muzikál o Marilyn Monroe

Plzeň – Po Klicperově divadle bude Divadlo J. K. Tyla teprve druhým souborem, který uvede původní český muzikál Marilyn (Překrásné děcko). Známý skladatel Ondřej Brousek a zkušený libretista Radek Balaš se nechali inspirovat životním příběhem jedné z nejslavnějších, ale také nejkontroverznějších žen dvacátého století.

Divadlo J. K. Tyla v Plzni uvede na své Malé scéně původní český muzikál Marilyn (Překrásné děcko) v režii populárního televizního režiséra Jiřího Adamce a v hudebním nastudování Pavla Kantoříka.

Známý český hudebník, skladatel a herec Ondřej Brousek a zkušený libretista a režisér Radek Balaš se nechali inspirovat životním příběhem jedné z nejslavnějších, ale také nejkontroverznějších žen dvacátého století, Marilyn Monroe. Muzikál měl světovou premiéru v Klicperově divadle v Hradci Králové před čtyřmi lety a setkal se s kladnými reakcemi ze stran diváků i kritiky.

„Látka a její české zpracování mě především nesmírně zaujaly. Z muzikálu je cítit vášeň a radost z tvorby. Oba autoři chtěli vytvořit dílo, které si nikdo s jiným dílem nesplete. A to se jim zcela jistě podařilo,“ říká režisér Jiří Adamec a dodává: „Marilyn je pro mě totéž, co pro miliony lidí na celém světě, tedy především neuvěřitelně zářivou legendou, jejíž život je opředený množstvím nejrůznějších mýtů.“

Titulní roli slavné herečky ztvární hostující Zuzana Kajnarová, kterou diváci mohou znát ze seriálu Vyprávěj nebo z filmové pohádky Anděl Páně. V roli jejího manžela, spisovatele Arthura Millera, se objeví také hostující Dalibor Gondík. V dalších rolích uvidíme členy plzeňského muzikálového souboru Stanislavu Topinkovou Fořtovou, Hanu Spinethovou, Lucii Zvoníkovou, Jozefa Hruškoci a další.

Výpravu vytvořil dlouhodobý pracovník plzeňské scény Aleš Valáček, jehož kostýmy zachycují atmosféru doby a odkazují černobílým filmům. Víceúrovňová scéna je inspirovaná dekoracemi filmových studií.

Premiéra muzikálu Marilyn (Překrásné děcko) se koná 10. června na Malé scéně Divadla J. K. Tyla v Plzni.

Související

Více souvisejících

Divadlo J. K. Tyla (Plzeň) Plzeň Marilyn Monroe Ondřej Brousek Jiří Adamec (režisér) Dalibor Gondík kultura Divadla

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 28 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy