Herci Moravského divadla Olomouc poběží o víkendu půlmaraton

Olomouc – Druhá polovina června znamená pro Olomoučany již tradiční mezinárodní běžeckou akci Olomoucký 1/2Maraton. Každoročně se závodu účastní i zástupci Moravského divadla Olomouc, letos poběží herci Tomáš Krejčí a Jan Ťoupalík.

Druhá polovina června je v Olomouci tradičně spjata s mezinárodní běžeckou akcí Olomoucký 1/2Maraton. Každoročně se jej účastní i reprezentanti Moravského divadla Olomouc – v minulých ročnících divadlo zastoupili například herci Petr Kubes a Roman Vencl nebo člen souboru opery a operety Radek Leszczynski.

Letos se závodu zúčastní činoherci Tomáš Krejčí a Jan Ťoupalík, kteří se stejně jako loni rozhodli běžet ve dvojici takzvaný 2RUN. V loňském roce běžel Jan Ťoupalík s kolegou hercem Vojtěchem Lipinou, a i přes úmorné vedro zdolali jednadvacetikilometrovou trať za necelé dvě hodiny.

„Tentokrát jsme si s Tomášem nedávali za cíl žádný konkrétní čas, hlavně, abychom doběhli. Vzhledem k tomu, že jsem měl před měsícem úraz kolen, tak mi to bude opravdu stačit. Připravoval jsem se vždy alespoň třikrát týdně ve Smetanových sadech společně se svým psem – já jsem běhal, on se venčil. Ale věřím, že s Tomíkem se poběží lépe. Loni jsem běžel delší, jedenáctikilometrovou část, letos jsem poprosil Tomíka, jestli se nemůžeme prohodit, takže mě čeká úplně nový úsek. Těším se,“ říká Ťoupalík, kterého v současné době můžeme vídat v inscenacích Mistr a Markétka nebo Rodinná slavnost.

Tomáš Krejčí reprezentuje divadlo již potřetí – v roce 2015 běžel ve čtyřčlenné štafetě a v loni ve dvojici s herečkou Vendulou Fialovou. „Určitě bychom to chtěli zvládnout opět do dvou hodin, což se nám společně s Vendulkou minulý ročník závodu povedlo. Jen by nemuselo být takové horko jako vloni, hodil by se také vítr v zádech,“ doplnil Krejčí, který aktuálně ztvárňuje například titulní roli inscenace Robin Hood.

Osmý ročník Olomouckého 1/2Maratonu odstartuje v sobotu 24. června v 19 hodin na Horním náměstí v Olomouci.

Související

Elena Gazdíková v operetě Vinobraní (foto: Jan Procházka)

Moravské divadlo Olomouc chystá slavnostní koncert k výročí republiky

Olomouc - Letošní rok je pro Českou, potažmo Československou republiku ve znamení hned několika kulatých výročí. K oslavám se přidává i Moravské divadlo Olomouc, které přichystalo koncert ke stému výročí vzniku Československé republiky. V podání sólistů a sboru opery a operety a za doprovodu orchestru Moravského divadla zazní ukázky z děl Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany, slovenskou tvorbu bude zastupovat Eugen Suchoň.

Více souvisejících

Moravské divadlo Olomouc (MDO) Tomáš Krejčí (herec) Jan Ťoupalík (herec) Maratony Divadla

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 34 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy