ROZHOVOR: Aleš Háma prozrazuje své plány do budoucnosti

Praha - Aleš Háma odstartoval nový projekt v Divadle v Rytířské. Jen tak... s Alešem Hámou je příjemné posezení s lidmi, kteří jsou mu blízcí. Celý pořad se tak nese v přátelském a uvolněném duchu.

Nově vzniklý pořad Jen tak... s Alešem Hámou byl váš vlastní nápad nebo jste dostal nabídku od Divadla v Rytířské? Vlastně ano. Hrajeme tam s Terezou Kostkovou hru Frankie a Johnny a ten prostor je tak pěkný a komorní, že jsem si říkal, že by byla škoda ho nevyužít. Domluvil jsem se s provozovateli divadla a tak vznikl pořad Jen tak... s Alešem Hámou. Už první díly, nebo představení splnily mé očekávání, atmosféra a diváci byli vždycky skvělí.

Jak byste charakterizoval váš pořad. Co si pod názvem Jen tak... s Alečem Hámou představit? Je to jednoduché.Vždycky tam mám dva hosty. Jednoho hudebního a jednoho nehudebního. Sedíme, povídáme, popíjíme a do toho zpívá jednak host, ale i já. Zavázal jsem se totiž, že v každém pořadu zazní jedna nová písnička.

Jak jsou vybíráni hosté do pořadu? Zvete si hosty vy sám nebo je máte předem určené? Hosty si zvu výhradně sám a zásadní podmínkou je, aby mi byli něčím blízcí. Je to můj pořad a tak si užívám toho komfortu, že si pozvu lidi které chci a ne které musím.

Jak byste porovnal vaše působení v televizním pořadu Taxík s divadelním prostředím. Co je vám bližší? Taxík je pořad, ke kterému mám za ta léta už srdeční vazbu. Jednak mám rád ten formát, je u natáčení legrace, protože štáb je vlastně mou druhou rodinou, vzdělávám se a hlavně každá jízda je jiná, což brání tomu, aby se mi z toho stala rutina.

Nedávno jste se účastnil pořadu o vaření se Zdeňkem Pohlreichem. Baví vás vaření? Ano, baví a krom toho, že to je jedna z mých rodinných poviností, tak je to i můj koníček. Zdeněk byl dokonce i hostem v Jen tak v Rytířské a i přes to, že v civilu není moc výřečný, tak to bylo super.

Narodil jste se v Karlových Varech. Navštěvujete filmový festival? Jestli ano, účastníte se spíše jako divák nebo pracovně? Ano občas tam s manželkou zajedeme, ale za poslední léta jen na chvilku, tak den - dva. Užiju si lidí a společnosti dost přes rok, a tak dávám přednost trávení léta v přírodě, ale atmosféra ve Varech je tak přátelská a unikátní, že zastavit se tam, popít s kamarády, vidět pár filmů, navíc ve městě, kde mám rodiče je moc příjemné.

Máte další projekty, kterým se budete v roce 2014 věnovat? Ano, jednak bych chtěl pro rok 2014 nachystat a vydat vánoční desku a na rok 2015 připravit album z písní Michala Tučného, od jehož umrtí uplyne neuvěřitelných 20 let. Každý interpret si vybere jednu oblíbenou skladbu.

Jaké jsou vaše vyhlídky do budoucna. Plánujete nějaké změny? Změny se neplánují, změny se dějí.Tudíž ne, ale je pánbíček ví kudy poběží moje cestička dál...

Související

Křest nové knihy Markéty Hrubešové (foto: MF, a.s. a La Casa Argentina)

Markéta Hrubešová pokřtila svoji knihu rajčatovým džusem

Praha – Markéta Hrubešová není pouze herečka, ale také vášnivá kuchařka a autorka knih o vaření a jídle. Nyní vydává novou knihu, která je věnovaná nejmladším členům rodiny. Odkud se vzaly plodiny, se kterými se běžně setkáváme na talíři? Na otázky dětem odpoví Pan Brambora a jeho kamarádi.

Více souvisejících

Aleš Háma

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy