Atmosféra večerního zámeckého parku láká na divadlo

České Budějovice – Otáčivé hlediště Český Krumlov v zámeckém parku znovu ožije divadlem. Soubory Jihočeského divadla zde během letošního léta představí několik divácky osvědčených inscenací.

Nová sezona na Otáčivém hledišti Český Krumlov začíná ve čtvrtek 12. června obnovenou premiérou komedie Tři mušketýři. Během léta zde odehrají během 83 odpoledních a večerních představení osm titulů.

Tři mušketýři měli premiéru v červnu 2001 a naposledy se hráli v létě 2009. Letos se znovu představí příběh podle slavného románu Alexandra Dumase, který do divadelní podoby převedli Martin Glaser a Olga Šubrtová.

Od stejné autorské dvojice je i divadelní hra podle Boccacia Dekameron. Autoři vybrali do hry nejvděčnější motivy, které se v Boccaciově knize nachází. V kulisách středověké Florencie zazáří celý soubor činohry Jihočeského divadla.

Vzhledem k tomu, že je rok 2014 Rokem české hudby, nesmí na programu chybět česká klasika. Operní soubor připravuje inscenaci hudebně dramatické básně Rusalka od Antonína Dvořáka. V opeře se představí řada velkých operních sólistů.

Dále je na programu Otáčivého hlediště Divotvorný hrnec Voskovce a Wericha.

Nesmí chybět ani komedie dell´arte od Carlo Goldoniho Sluha dvou pánů, kterou zrežíroval Jiří Menzel.

Jediným baletním titulem této sezony bude Bizetova Carmen, která byla z operní podoby přetvořena do podoby taneční.

Diváky také čeká komedie Cesta kolem světa v režii Zdeňka Jecelína a Konráda Popela.

Malé divadlo připravilo také něco pro děti. Na Otáčivém hledišti Český Krumlov uvidíte i pohádkově laděnou akční komedii Pták Ohnivák a lišák Zorro.

Související

Don G (Jihočeské divadlo)

RECENZE: Don G: Vtipná opera z Českých Budějovic

Recenze - Je to už skoro rok (květen 2018) co Opera Jihočeského divadla uvedla v premiéře velmi zvláštní titul, ve kterém jsou dvě postavy známého svůdce Dona Juana, plus ještě jeden don Juan činoherní. Zvědavost mne zavedla z Brna, které je plné divadel a člověk vlastně nestíhá všechno vidět, do Českých Budějovic, kde jsem s laskavostí uměleckého šéfa opery, Tomáše Studeného, mohl vidět tu prazvláštní inscenaci.

Více souvisejících

Jihočeské divadlo Otáčivé hlediště Český Krumlov

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy