Mel Gibson natáčí nový film z armádního prostředí Hacksaw Ridge

Nový Jižní Wales, Los Angeles - Produkce filmu Hacksaw Ridge začala, v Novém Jižním Walesu, v Austrálii, pod vedením Akademií oceněného režiséra Mela Gibsona, natáčet pravdivý příběh z druhé světové války o dobytí nechvalně proslulé Japonské pevnosti Hacksaw Ridge.

Andrew Garfield (Amazing Spider-Man, The Social Network, 99 Homes) se představuje v roli vojenského medika a odpůrce vojenské služby Desmonda T. Dosse, nečekaného hrdinu, který se v brutální bitvě postaral o záchranu 75 mužů bez jediného výstřelu ze zbraně. Dossův heroický čin z něj udělal hrdinu v očích spolubojovníků a následně se stal prvním odpůrcem zbraní a pacifistou, který kdy získal od Kongresu Medaili cti.

S Andrew Garfieldem se ve filmu objeví Vince Vaughn (Nesvadbovi, Útěk do divočiny), Sam Worthington (Avatar, Everest) a na Oscara nominovaná Rachel Griffiths (Bratři a sestry, Odpočívej v pokoji, Hilary a Jackie)

"Natáčení teprve začalo, ale již nyní se mezi herci vytvořilo velmi silné pouto a kamarádství", říká Mel Gibson."Andrew je nejenom skvělý herec pro roli Desmonda Dosse, ale celý tým herců je výbornou souhrou zkušeností, hloubky a nadšeného talentu."

Hacksaw Ridge je Gibsonův návrat do režisérského křesla poprvé od na Oscara nominovaného Apocalypta. Mel je mezinárodně uznávaný herec už od dob Šíleného Maxe a svoji pozici si upevnil hlavní rolí v sérii Smrtonosná zbraň. Mezi jeho další známé role patří výkony ve filmech Gallipoli, Výkupné, Odplata, Údolí stínů, Znamení a Patriot. Gibson režíroval a hrál ve filmu Statečné srdce, které získalo pět cen Akademie včetně nejlepšího filmu a nejlepší režie. Další film, který Mel režíroval, Umučení Krista, získalo tři ceny Akademie.

"Pracoval jsem s Melem před 20 lety  na Statečném srdci a toto je další film, který mu bude výborně sedět", řekl producent Bill Mechanic.  Desmond Doss je jedinečný hrdina, stejně jako William Wallace a není lepšího režiséra, který by tento příběh natočil, než je Mel.  Dalo veliké úsilí zvládnout přípravy před natáčením, ale máme skvělé herce, perfektní scénář a výborného režiséra. Natáčení tedy nemůže být více vzrušující, než je v současné chvíli.

Film patřící pod Cosmos Filmed Entertainment a Cross Creek Pictures production produkuje Pandemonium Films Billa Mechanica (Akademií nominovaný film Koralína a svět za tajnými dveřmi a nadcházející The Moon and the Sun, 2.22), Permut Productions Davida Permuta (Tváří tvář, Mládí v hajzlu, Zátah) a také Bruce Davey (Statečné srdce, Apocalypto, Umučení Krista). Výkonným producentem filmu je James M. Vernon (Predestination, The Moon and the sun) a scénář napsali Andrew Knight (Cesta naděje), vítěz Pulitzerovi ceny Robert Schenkkan (Spartacus, The Pacific) a Randall Wallace (Statečné srdce, Údolí stínů).

Hlavním kameramanem filmu je Simon Duggan (Velký Gatsby, 300: Vzestup říše), Barry Robison (X-Men Origins: Wolverine) bude mít na starosti design filmu a Lizzy Gardiner (Dobrodružství Priscilly, královny pouště, Mission: Impossible II) je hlavní kostýmní návrhářkou. Casting na starosti měla Nikki Barrett (Velký Gatsby, Šílený Max: Zběsilá cesta) a skladatelem hudby je Akademií nominovaný John Debney (Umučení Krista).

Hacksaw Ridge bude distribuován  v roce 2016 Icon Film Distribution v Austrálii a Lionsgate/Summit v USA společně s nezávislou společností IM Global, která má na starosti ostatní světová práva filmu.

Bioscop bude film distribuovat do kin na přelomu roku 2016/2017.

Související

Více souvisejících

Mel Gibson film Hacksaw Ridge

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 50 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy