Lze mopem vydělat miliony? Joy nás přesvědčí, že to jde

Praha - Do kin tento týden zamíří další film patřící do kategorie v poslední době stále častějších příběhů inspirovaných skutečnou událostí. Tentokrát bude hlavní hrdinkou typická americká hrdinka.

V životě mineme neuvěřitelné množství věcí, které denně bereme s naprostou samozřejmostí do ruky a vlastně nás nikdy nenapadlo se zamyslet nad tím, kdo na ně přišel a vypiplal je do stavu, který bychom měli nazývat bezchybným. Oprostěme se nyní od aut, televizí, počítačů a podobných záležitostí, ale zamiřme třeba do kuchyně, koupelny nebo obývacího pokoje. Co uděláme, když potřebujeme setřít bez námahy podlahu plnou špíny? Použijeme mop.

Právě tohle nám nabídne americký film, v zemi svého vzniku uvedený po Štědrém dnu jako útok na srdeční sval, neboť bychom ho mohli nazvat "jak domácí »otrokyně« ke štěstí přišla". Věkově blíže neurčená Joy totiž zakopává všude, kam se podívá, zdá se, že její velké sny podporované babičkou Mimi někam zapadly a je nemožné je najít. Stačí však jedna do jisté míry ponižující chvilka a Joy se kompletně život převrátí. Pokud vám synopse přijde jako hodně silný sirup made in USA, pak vězte, že v tomto případě aspoň tak docela neplatí, že rodina drží vždy pohromadě. 

Zdroj: youtube.com

Největší atrakcí bude nejspíš Jennifer Lawrence, kterou si divák už pevně spojil s rolí Katniss Everdeen. Nemálo lidí bude určitě zvědavých, zda se jí podaří vypořádat s přechodem na zcela jiný typ postavy, než je hlavní hrdinka ságy Hunger Games. Ovšem ani další jména na seznamu herců nejsou přehlédnutelná - čeká na nás Robert de Niro, Diane Ladd, Isabella Rossellini, Virginia Madsen či Bradley Cooper. Fanouškům statistik můžeme říci, že se opět na plátně setkají adoptivní příbuzní de Nirovi, po Stážistovi dokonce ve stejném roce.

Nenechme se tedy zmást zavádějícím názvem filmu a hlavně ho nepřekládejme - Joy v tomto případě opravdu není hračka a hlavní hrdinka bude muset vynaložit velké úsilí, aby neskončila na zcela opačném konci stupnice, něž jaký si vysnila. Pro ty, kteří se nespokojí s faktem, že věci existují dodejme, že se tvůrci inspirovali životním příběhem Joy Manganové, která se v roce 1990 skutečně stala "vynálezkyní" třásňového mopu.

Související

Více souvisejících

film Joy Robert de Niro Jennifer Lawrence (herečka)

Aktuálně se děje

před 39 minutami

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 1 hodinou

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Ukrajinské jednotky sestřelily bitevník Su-25, prohlásil Zelenskyj

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doněckou oblastí na východě Ukrajiny sestřelily bitevník Su-25, prohlásil během proslovu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje agentura Reuters.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy