Nový český film Pohádky pro Emu je dotočen

Praha - Romantický příběh Pohádky pro Emu v hlavních rolích s Aňou Geislerovou a Ondřejem Vetchým je dotočen.

Režisér a autor scénáře Rudolf Havlík si pro svůj druhý celovečerní snímek Pohádky pro Emu zvolil téma hledání lásky a štěstí i za cenu, že se musíte vzdát svého pohodlí a podstoupit nečekané dobrodružství. A možná právě situace, která se zdá být na počátku naprosto neřešitelná, vás nakonec může k tomu opravdu pohádkovému štěstí dovést.Petr Miller žije a pracuje již řadu let v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší zpráva z Prahy, kterou považuje za omyl nebo špatný vtip. Je otcem osmileté Emy a po nehodě její matky také její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu. Petrovi převrátí nutnost soužití s dcerou, kterou do té doby neznal, život doslova vzhůru nohama. Musí také přesvědčit sociálku, že roli rodiče zvládne. A proto je nutné najít pro Emu matku! Petr už dávno přestal věřit na lásku...Ale zázraky se občas dějí.Ondřej Vetchý svého hrdinu charakterizuje jako muže, který se záměrně izoloval od své rodiny a díky okolnostem, které ho přinutí k návratu, dokáže začít hledat cestu ke svým blízkým, s nimiž se rozešel.„Ondřej je nejen skvělý herec, ale taky strašně vtipný člověk. Já ho rozhodně nevnímám jen jako toho chlapáka, kterého mnohokrát hrál, a proto jsem ho chtěl ukázat i jako člověka, který může být zranitelný, neví si se vším rady a ve snaze, aby všechno bylo v pořádku, se do situace stále víc zamotává..." dodává Rudolf Havlík.Kromě Ondřeje Vetchého a Ani Geislerové uvidíme v titulní dětské roli Emu Švábenskou, dále Vilmu Cibulkovou, Annu Polívkovou, Marka Taclíka, Jiřího Dvořáka, Oldřicha Vlacha, Janu Bernáškovou a další.Štáb filmu natáčel na několika místech v celé ČR, ale také v britském Windsoru. Natáčelo se v horském hotelu Plešivec i zdejším skiareálu, kde filmařům v letošní nevyzpytatelné zimě vyšlo počasí tak, že sníh, který potřebovali, napadl bezprostředně před natáčením. A tak zde mohla Aňa Geislerová absolvovat jako filmová hrdinka Marie základní lyžařský výcvik. Pro její dětskou hereckou partnerku Emu Švábenskou to byl zase první výlet na hory, stejně jako pro filmovou Emu.V Praze se pak točilo například v hotelu Adria na Václavském náměstí. Filmařům tu poskytli výborné zázemí, možná i proto že toto místo je spojené s českou kinematografickou historií. Ve 20.- 30. letech zde byly filmové ateliéry a v prostorách tzv. krápníkové jeskyně, kde je nyní restaurace, býval vyhlášený filmový klub, kde se scházela řada známých herců. V sousedních místnostech pak bývala divadelní scéna, kde hrával Vlasta Burian nebo Voskovec a Werich.Podobně jako exteriéry na Václavském náměstí, točily se i scény v hotelu za plného provozu. Hosté brali filmaře jako příjemné zpestření, ovšem hádka Ondřeje Vetchého a Jiřího Dvořáka na Václavském náměstí, vzbudila pozornost kolemjdoucích.Romantická komedie Pohádky pro Emu vzniká v produkci společnosti Fénix Film. Premiéra je plánována na podzim roku 2016.Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediální partner filmu.

Související

Více souvisejících

film Pohádky pro Emu Ondřej Vetchý (herec)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy