Úspěšný seriál První republika se dočká svého pokračování

Praha - Populární seriál, mapující osudy rodiny Valentových na pozadí československé společnosti v meziválečném období, se dočká svého pokračování. Natáčení nových třinácti dílů druhé řady seriálu První republika začne už letos.

Děj seriálu začíná na podzim roku 1928, kdy se Jaroslav Valenta vrací z vězení a je rozhodnutý získat zpátky dobrou pověst, respekt ve společnosti i úspěch v obchodu. Avšak v rodinném podnikání o něj nikdo nejeví zájem, jeho bratr Vladimí těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii. Nakonec jej však osloví bývalý legionář Martin Klouda, který mu po letech připomíná tajemství, jež mělo být raději zapomenuto.

Kromě známých členů rodiny Valentových, se v pokračování objeví i nové postavy, například dospělé dcery Jaromíra Valenty Irena a Eliška nebo hospodyně Marie Píchová, která se sblíží právě s Jaroslavem. Hlavních rolí se opět zhostí Markéta Plánková, Ján Koleník, Jan Vlasák, Veronika Arichteva a Jiří Vyorálek.

Ve druhé sérii První republiky se vrátí i Jan Vlasák v roli Aloise, který se přesunul na venkov. „Jsem moc zvědavý, kam se má postava dostane. Naše republika se tehdy rychle měnila, těch možností je tedy mnoho. Rád si navíc sám ve scénáři hledám mezi řádky a spoluvytvářím charakter své postavy. Doufám tedy, že pro mě pan scenárista připraví pár pěkných dramatických situací. To bych si přál. A také to, aby tato nová řada byla alespoň tak úspěšná, jako ta první," říká o své roli Jan Vlasák.

Zdroj: YouTube

Představitelka Magdaleny Valentové Veronika Arichteva sodává: „Děj se bude odehrávat o, myslím, osm let později, což mi jako herečce nabízí možnost zajímavé práce na mé roli. Těším se i na práci s manželem, jelikož ho jako režiséra velmi uznávám a důvěřuju mu. Zatím jsem četla synopse a řekla bych, že se diváci mají na co těšit." 

Producent Filip Bobiňsky popisuje svůj projekt slovy: „Druhá série bude také trochu rehabilitovat postavu Jaroslava. Chceme ukázat jeho charakter z trochu jiného úhlu pohledu. Jaroslav je vždy připraven udělat vše pro rodinu a její úspěch. Někdy se kvůli tomu pohybuje na hraně zákona nebo etiky, ale je to zároveň správný chlap se selským rozumem, který díky tomu, jaký je, posouvá rodinu a firmu dopředu." 

A na jaké historické události tehdejší doby se můžeme těšit? „V druhé sezoně zachováme základní atributy tohoto výpravného seriálu, rodinné osudy, napětí i dějové vazby na milníky meziválečného Československa," prozrazuje kreativní producent seriálu Jan Maxa a dodává: „Dotkneme se i historicky signifikantních okamžiků, ať už to budou oslavy desátého výročí existence republiky, ženská emancipace ve dvacátých letech, rozvoj automobilismu nebo postavení legionářů v poválečné ekonomice a společenském životě. Naší ambicí bude v každém díle přinést vedle samotného příběhu i výrazný vizuální zážitek." Start natáčení druhé řady První republiky je naplánován na listopad letošního roku a režie se opět ujme Biser A. Arichtev.

Související

Více souvisejících

Seriál První republika seriály Česká televize

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy