Dnes začíná první Festival seriálů v Boskovicích. Zakončí ho koncert Xindla X

Boskovice – Na boskovickém zámku se dnes koná první ročník Festivalu seriálů. Kromě projekcí titulů známých z televizí a webových portálů se návštěvníci mohou setkat s herci a tvůrci. Den zakončí koncert Xindla X.

Zámek Boskovice se na dnešní den promění v ráj seriálů.  První ročník Festivalu seriálů nabídne výběr povětšinou českých titulů, které diváci znají z televizí a webových portálů. Návštěvníci se zde také mohou setkat s herci a tvůrci.

Festival nabízí čtyři projekční plochy, na nichž se budou promítat epizody z oblíbených seriálů všech televizí. Sledovat tak můžete například První republiku, Doktora Martina, Ulici, Ordinaci v růžové zahradě, Temný kraj, Ohnivé kuře a řadu dalších. Na své si přijdou i fanoušci alternativních titulů – program nabízí i Kancelář Blaník, Čtvrtou hvězdu, Vyšehrad, Kosmo, Trpaslíka nebo Pěstírnu.

Kromě samotných projekcí festival nabízí také doprovodný program pro dospělé i děti. Součástí je například výstava rekvizit. Děti si užijí nejen dětské seriály (například Mazalové), ale třeba i Pohádkovou cestu na hrad a další zábavu v Dětském světě.  

Festivalový den zakončí koncert Xindla X v nově zrekonstruovaném letním kině. Výběr interpreta není náhodný – Xindl X je autorem písničky ze seriálu Na vodě. Během festivalu se také koná maraton šesté řady seriálu Hra o trůny v boskovickém kině.

Festival seriálů se koná dnes, tedy 15. července 2017, v 11 hodin na zámku v Boskovicích, v kině Panorama a v letním kině.

Související

Upoutávka na festival před divadlem Bolka Polívky

Brněnský seriálový festival skončil. O osudech seriálů rozhodla profesionální porota

Brno - V sobotu 5. května skončil festival zaměřený na seriálovou televizní tvorbu. V Brně, kde se tato událost odehrávala se sešli producenti z Česka, Rumunska, Německa, Polska a dalších evropských států. Tvůrci měli možnost představit publiku svoje práce, z nichž většina měla v Česku premiérové promítaní. O tom, které seriály by mohly nejvíc zaujmout diváky rozhodovala porota. Některé z představených novinek rozhodně stojí za zhlédnutí.

Více souvisejících

Festival seriálů seriály Boskovice Seriál První republika Seriál Ordinace v růžové zahradě 2 Seriál Kancelář Blaník seriál Trpaslík Xindl X seriál Hra o trůny (HBO) festivaly

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy