Filmaři zničili britskou metropoli. Pád Londýna navazuje na Pád Bílého domu z roku 2013

Praha - Britskou metropoli zasáhla série překvapivých a drtivých útoků, světoví prezidenti a premiéři se ocitnou v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu, BigBen, parlament a další monumenty Londýna jsou v plamenech.

Pány situace se stanou teroristé. Stejně jako tolikrát v minulosti převedli filmaři na plátno jednu z našich nočních můr. A spolu s ní i hrdinu, který se jí postaví.

Akční jízda v ulicích hořícího Londýna, který se zhroutil pod útoky teroristů. Hrozivé situaci se stejně jako v Pádu Bílého domu postaví Gerard Butler. A rovnou si říká o cenu pro tvrďáka roku. Trousí hlášky, nepřátele likviduje na mnoho způsobů, nůž používá tradičně i nečekaně, zvýšil násilí i používání slavného slova na F. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé a tvrdé ruční práci.

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejstřeženějším místem na Zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Série překvapivých a drtivých útoků za sebou zanechá světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou a hledí tváří v tvář budoucnosti v totálním chaosu.

Jedna vůdčí hlava ale zatím sedí na svém krku. Americký prezident (Aaron Eckhart) se pod ochrannými křídly svého osvědčeného strážce (Gerard Butler) řítí ulicemi britské metropole z ohniska zkázy. Útok je ale připraven příliš dobře a následný únik vrtulníkem, který má přinést bezpečí a ráznou odvetu, končí doslova v troskách. Sami a bez jakékoliv podpory stojí strážce se svým prezidentským chráněncem v Hyde Parku uprostřed ochromeného Londýna plného teroristů. Stane se z nich pověstné nejlepší sousto na konec? Hon začíná.

Gerard Butler se ke své postavě vrátil nejen jako herec, ale i jako producent a do filmu vložil několik klasických a téměř staromódních akčních momentů. „V jednu chvíli musíme projet ulicí, kde je připravená hromada střelců. Víme, že to nemusíme přežít, ale je to jediná cesta. Koukneme se na sebe a šlápneme na plyn. To je prostě Butch Cassidy a Sundance Kid," popisuje nadšeně Butler, fanoušek drsňáků stylu Paula Newmana, Steva McQueena nebo Lee Marvina.

Film navazuje na Pád Bílého domu z roku 2013, který celosvětově vydělal přes 160 miliónů dolarů a stal se jedním z překvapivých akčních hitů toho roku.

USA, UK – 2016Délka: 99 minutŽánr: akční

Premiéra: 7. dubna 2016

Režie: Babak Najafi

Hrají: Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett, Radha Mitchell, Robert Forster, Melissa Leo Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediálním partnerem filmu.

Související

Více souvisejících

film Pád Londýna

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Paul Auster

Zemřel slavný americký spisovatel Paul Auster

Ve věku 77 let zemřel v noci na středu ve svém bytě v newyorské čtvrti Brooklyn americký spisovatel a scenárista Paul Auster. Příčinou smrti byly komplikace spojené s rakovinou plic. Austerovo úmrtí pro deník The New York Times potvrdila Jacki Lyndenová, která se s ním přátelila.

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy