Jste fanoušci show Na stojáka? Nenechte si ujít nový celovečerní film Musíme se sejít

Praha - Sklidili ovace tisíce diváků v televizi i na internetu a teď chtějí potěšit také diváky českých kin. Stand-up komici Arnošt Frauenberg, Karel Hynek, Dominik Heřman Lev a Radek Petráš si ve filmu Musíme se sejít zahráli čtveřici kamarádů, kteří se po náhodném setkání po letech rozhodnou uspořádat pánskou jízdu. Jak už to ale tak někdy bývá, ne vždy se všechno podaří podle plánu, proto o humorné situace nebude rozhodně nouze.

Tvůrci novou komedii označují „Český biják jinak", diváci tak uvidí snímek natočený týmem lidí, který sice nemá takové zkušeností jako jejich filmařští kolegové, ale dohání to nadšením a obrovskou energií. „Film jsme natočili bez jakékoliv vnější finanční podpory a silného ekonomického zázemí. Někdo by mohl říci, že se takhle filmy točit nedají, ale my jsme chtěli dokázat pravý opak. Dotáhli jsme snímek do konce a věříme, že si film lidi najdou a pobaví je. To byl ostatně jeden z hnacích motorů v době, kdy to s projektem vypadalo všelijak," komentuje vznik snímku producent Jan Holub.

V hospodě u piva se setkají čtyři dobří přátelé z mládí - Karel (Karel Hynek), Filip (Dominik Heřman Lev), Pupík (Arnošt Frauenberg) a Caprio (Radek Petráš). Vzpomínají na legendární kemp Bambus, do kterého za mlada jezdívali a kde prožili ta nejlepší léta. Proto se rozhodnou, že kemp navštíví znovu. Karel právě odešel z armády, Filip skončil v práci a Caprio je herec na volné noze, tak mají času dostatek. Na poslední chvíli však Karel dostane na starost svého dospívajícího syna Juru, který není moc nadšen z dovolené s otcem. Všechno je ale už naplánováno, a tak v duchu Karlova vojenského hesla "Jen my, instinkt a příroda" vyráží stříc kempu Bambus.

Zdroj: YouTube

Čtyřku komiků z show Na stojáka a teeanegera Romana Kamiše, kteří na filmovém plátně debutují, ve vedlejších rolích podpoří jejich slavnější kolegové jako například  Eva Decastelo, Lukáš Langmajer, Richard Nedvěd a Varhan Orchestrovič Bauer. Každý z nich vnesl do filmu něco ze svého specifického humoru a pomáhají tak vytvářet atraktivní humornou podívanou.

Film se kvůli potřebě letních dnů a navození té správné letní atmosféry natáčel tři léta od roku 2013. Převážně se natáčelo v obci Višňová, která proslula  v 70. letech minulého století natáčením slavných Chalupářů.

„Motto český biják jinak pro Musíme se sejít přesně vystihuje to, co jsme chtěli divákovi představit. Dramatu je v každodenním životě dost a dost a podle nás by film měl hlavně bavit. Když po zhlédnutí našeho snímku zůstane divákovi na tváři úsměv celý večer, pak to stálo za to," dodává Holub.

Film Musíme se sejít vstoupí do českých kin 9. června.

Zpravodajský server EuroZprávy.cz je hlavním mediálním partnerem filmu.

Související

Premiéra filmu Musíme se sejít proběhla v pražské Lucerně 6. června 2016

OBRAZEM: První dojmy z premiéry filmu Musíme se sejít

Praha - V kině Lucerna se poprvé na plátně "proběhl" film Musíme se sejít. Příběh čtyř kamarádů a syna jednoho z nich, odehrávající se na cestě k jistotě jejich minulých dnů, totiž kempu Bambus, je protkán porozuměním, problémy, konflikty, krádeží, zkouškou odvahy, nápaditostí, prostě životem, který každý z nás žije. Než se začtete do recenze nebo si připomenete názory protagonistů filmu Karla Hynka nebo Richarda Nedvěda, které na našich stránkách najdete, prohlédněte si několik snímků z podvečerní Lucerny, kde se 6. června mohli diváci poprvé podívat, proč se Musíme (se) sejít.

Více souvisejících

film Musíme se sejít Lukáš Langmajer Eva Decastelo

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy