Troškův film Strašidla se kvapem blíží do kin, podívejte se na pár zajímavostí z natáčení

Praha - Zbrusu nová rodinná komedie režiséra Zdeňka Trošky Strašidla přijde do kin už za necelý měsíc. V hlavních rolích se objeví Tereza Kostková, Bronislav Kotiš, Jiří Dvořák, Tereza Bebarová nebo Václav Postránecký. Přečtěte si při čekání na premiéru pár zajímavostí z natáčení filmu.

Příběh plný fantazie se snaží navázat na tradice českých trikových komedií jako jsou Dívka na koštěti nebo Jak utopit doktora Mráčka, ve kterých se potkává současnost s pohádkovým světem a nadpřirozenými bytostmi. Hejkal Hugo se svojí rodinou žije v poklidu ve starém domě na okraji města, ovšem jen do té doby, dokud pohodu nenaruší vpád úředníka Patočky, který zjistil, že obyvatelé domu dluží za nájemné. Pohádkové bytosti jsou tak nuceny vstoupit do lidského světa, ve kterém se musí nejen naučit žít, ale také vycházet s lidmi. Je takové soužití vůbec možné?

Zdroj: YouTube

Natáčení probíhalo na 9 lokacích, bylo pro něj speciálně vyrobeno 15 nových kostýmů a 6 paruk, ale také desítky rekvizit. Mezi ty nejoriginálnější rozhodně patřilo létající koště pro kouzelnici Žofii, řadu zajímavých doplňků museli také rekvizitáři zajistit pro upíra Ignáce, kterého ve filmu ztvárnil Karel Dobrý. Ten musel absolvovat návštěvu zubní ordinace, kde mu vzali otisk a vyrobili speciální zubní náhradu, kterou používal při natáčení. Upír Ignác je prý spíše dobrák než krvelačný upír, nicméně, i přesto si Karel Dobrý musel „pochutnávat" na dobrotách, které patří do upířího jídelníčku, jako nadívaní pavouci nebo muchomůrky.

Něco na zub ovšem nedostával pouze upír, ale také režisér Zdeněk Troška.„Jedna hodná paní mi nosila do zámku v Líšnu všechny možné dobroty. Od skvělých koláčů až po lahodnou uzeninu nejrůznějších druhů. Opravdu jedinečné dobroty. Ach jo, jak je bezva být filmovým režisérem :-)," pochvaluje si Zdeněk Troška.

Film vstoupí do kin 18. srpna.

Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediálním partnerem filmu.

Související

Zdeněk Troška, režisér Rozhovor

Troška: Dobro vítězí nad zlem? Vidím agresi, násilí a boj. Chtěl bych natočit i ruskou pohádku

ROZHOVOR - Před několika dny dorazila na plátna kin nová pohádka režiséra Zdeňka Trošky s názvem Strašidla. Při této příležitosti režisér v rozhovoru pro EuroZprávy.cz prozradil, že žánr, který se v Česku vždy těšil velké oblibě, je sice nesmrtelný, ale mění se. Objevují se totiž i pohádky plné násilí a agrese a pravý smysl žánru se tak mnohdy zanedbává.

Více souvisejících

film Strašidla Zdeněk Troška

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy