Četnické humoresky v novém kabátě? Strážci zákona se vydávají do Luhačovic

Karlovy Vary - Tvůrci v čele s režisérem Biserem Arichtevem, producentem Janem Maxou a spoluautorem scénáře Tomášem Feřtkem představili nový dvanáctidílný seriál České televize Četníci z Luhačovic.

Nový dobový projekt České televize zavede diváky do roku 1919, kdy po ukončení studií přijíždí dvojice mladých strážců zákona v podání Martina Donutila a Roberta Hájka na své první pracovní místo. Čeká na ně opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Každá z dvanácti epizod představí dva uzavřené kriminální případy. Ty vycházejí ze zločinů které se odehrávaly v době po první světové válce.

Zdroj: YouTube

„Po Četnických humoreskách nebylo vůbec lehké najít nový klíč ke zpracování četnické tématiky. Když však autor projektu Petr Bok přišel s nápadem na zpracování začátků českého četnictva, se vší drsností období těsně po první světové válce a nejistotou, zda nová republika má vůbec nějakou budoucnost, pochopili jsme, že se nám právě taková příležitost naskytla," sděluje kreativní producent seriálu Jan Maxa.

„Je to výpravný dobový seriál plný akčních scén a napětí," říká režisér Biser Arichtev, který Četníky z Luhačovic režíruje spolu s Petrem Bebjakem a Danem Wlodarczykem. „Pracujeme se spoustou herců, ale i se stovkami komparsistů, při natáčení střídáme různá prostředí, využíváme historická vozidla. Je to velice zajímavá práce," dodává režisér.

Fotogalerie: Nový seriál Četníci z Luhačovic má ambice jako slavné Četnické humoresky + FOTO  

Kromě Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví rakouský četnický veterán v podání Pavla Zedníčka, velitelé stanice Jiří Langmajer, Karel Dobrý a Robert Jašków, dále Pavla Tomicová, Vica Kerekes, Marek Holý, Jan Vlasák nebo Alena Mihulová.

„Po letech jsem se dočkal a dostal ryze charakterní postavu," říká herec Karel Dobrý, který v Četnících z Luhačovic hraje velitele stanice. „Strážmistra první třídy Radomíra Vlacha, který je lidský, čestný a v klidu řeší všechny situace, jsem hrál velmi rád a natáčení jsem si užíval," dodává.

Související

Natáčení Četníků z Luhačovic opět v lázních, tentokrát naposled

Nový seriál Četníci z Luhačovic má ambice jako slavné Četnické humoresky + FOTO

Luhačovice/Praha - Již naposled se tento týden přímo v Luhačovicích objevil štáb dobového seriálu Četníci z Luhačovic, který bude mít 12 dílů a do vysílání České televize v roce 2017 ho připravuje brněnské studio. To, že si tvůrci pro natáčení vybrali právě Luhačovice svědčí o tom, že jsou nejen populární léčebnou destinací, oblíbeným cílem jednodenní turistiky, relaxačních víkendových či wellness pobytů, ale s oblibou je vyhledávají právě filmaři pro zachovalou architekturu i atraktivní atmosféru s prvně republikovou noblesou.

Více souvisejících

seriál Četníci z Luhačovic Jiří Langmajer Vica Kerekes (herečka)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy