První ochutnávka z Deadpoola 2 a vše, co o filmu potřebujete vědět

Hollywood – O loňském komiksovém hitu nominovaném na Zlatý glóbus se toho již napsalo hodně. Jak to ale vypadá s jeho pokračováním?

Ve speciálním téměř čtyřminutovém videu, jež je v současnosti promítáno před začátkem filmu Logan – Wolverine (ovšem jen v USA) a které před dvěma dny na svůj oficiální YouTube kanál vypustil představitel hlavní role Ryan Reynolds, můžeme vidět klasickou superhrdinskou situaci se záchranou náhodného kolemjdoucího. Klasickou? Kdeže! Deadpool si v ní bere na paškál klasické komiksové klišé a ještě u toho stíhá pomrkávat na fanoušky nespočtem easter eggů (skrytých odkazů).

Povšimněte si zejména hudby hrající v pozadí. Pokud v ní poznáváte ústřední melodii ze starých Supermanů s Christopherem Reevem, můžete si přičíst bod. Další dvě políčka v odkazovém bingu si odškrtněte při rozpoznání upoutávek na zmíněný film Logan. Trochu víc práce dá najít plakáty na Pravdivou romanci a seriál Firefly, ale stále je to snazší než zaregistrovat na telefonní budce načmáranou zmínku o Nathanu Summersovi alias Cableovi (na něho přijde řeč níže). A maximálně tak bůh (rozuměj Stan Lee) ví, kolik dalších referencí se v kratičkém videu skrývá.

Co dalšího víme o Deadpoolovi 2? Kupodivu je toho docela hodně, pojďme si projít ty nejzásadnější informace…

Režisérská škatulata

V průběhu loňského roku všechny fanoušky překvapila zpráva, že se na režisérskou stoličku nevrátí Tim Miller. V podstatě neznámý režisér, z něhož udělala jednička horké zboží, se podle všeho neshodl s Ryanem Reynoldsem na tom, jak by mělo pokračování vypadat. A protože herecká hvězda a idol mnoha žen je s celým projektem již od nejistých počátků, rozhodl se pole vyklidit Miller.

Netrvalo to ani moc dlouho a našel se náhradník. Opět (na této pozici) vcelku nezkušený, opět někdo, kdo dokázal, že akce se dá natáčet i bez zbytečného množství počítačových efektů. Dlouholetá kaskadérská špička David Leitch stojí spolu se svým kolegou Chadem Strahelskim za úspěchem obou dílů Johna Wicka a zdá se být mužem stvořeným pro dohled nad nejukecanějším žoldákem světa.

Pomáhat by mu měli jak původní scénáristé jedničky (Rhett Reese a Paul Wernick), tak samotný Reynolds, který občas působí dojmem, že se svou postavou splynul v jednu bytost i ve svém veřejném životě (autor článku vřele doporučuje jeho twitterový účet).

Staré postavy

Tvůrci již potvrdili, že se vrátí všechny zásadní přeživší postavy (a dokonce i nějaká ta nedůležitá). Diváci se tak můžou těšit na Deadpoolovu lásku Vanessu (Morena Baccarinová), nejlepšího kamaráda Weasela (T.J. Miller) i indického řidiče Dopindera (Karan Soni). Dostaví se samozřejmě také Wadeovi mutantní kumpáni Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) a Colossus (Stefan Kapicic). Jak moc se na plátně zdrží, je věc jiná. Minimálně striptérka Vanessa by mohla mít opět vcelku zásadní roli a vynechat oblíbené X-Meny se také nezdá jako pravděpodobné.

Nové postavy

Přesto získají ruský muž z oceli a teenagerka s věčně znechuceným pohledem více než vydatnou konkurenci v podobě možná nejklasičtějších Deadpoolových společníků.

Již od potitulkové scény si fanoušci (i studio) lámou hlavou nad tím, kdo bude hrát nového Cablea. Syn Cyclopse, který se vrátil v čase a který je svojí nabručenou povahou a neschopností se usmát oblíbeným souputníkem komiksového Deadpoola. Tento kyborg s vojenskou minulostí (nebo budoucností?) by se později mohl přesunout do plánované X-Force – tedy dalšího filmu o mutantech naplánovaného studiem Fox na rok 2018.

S rolí šedivého zabijáka byli často spojováni herci jako Stephen Lang, Ron Pearlman, nebo John Hamm, v lednu ale Hugh Jackman na svém Twitteru zveřejnil fotografii jeho, Ryana Reynoldse a Pierce Brosnana. Tweet se stal vmžiku virálním a spekulace na sebe nenechaly dlouho čekat.

O měsíc později byla potvrzena účast Domino. Mutantka s ošemetnou schopností „mít štěstí“. Také ona patří mezi zamračené typy s vojenským výcvikem (navíc je dlouholetou partnerkou právě Cablea) a i její cesty často zkřížilo nesmrtelné avokádo s katanami. V jejím případě nemáme nejmenší tušení, kdo by se  její role mohl ujmout

Vše zůstává při starém

Deadpool se stal nejvýdělečnějším nepřístupným filmem v historii, je tedy jasné, že si vysloužil právo zaplavat si opět v eRkových vodách. Neměli bychom tak přijít o explicitní (a značně absurdní) násilí, ani o šílené vulgární hlásky.

Co nevíme?

Příběh dvojky zůstává nadále neznámý. Filmaři si drží všechny informace pěkně pod vestou a je otázka, jestli něco prozradí ještě letos. Očekávání tentokrát hrají v jejich prospěch, takže nás nemusí namlsávat a přesvědčovat, jako se o to snažili předloni.

Další neznámou je návrat Deadpoolova idolu – samotného Wolverinea. Hugh Jackman sice prohlásil, že se svojí největší rolí po Loganovi nadobro skončil, zároveň mu ale – jak sám později přiznal – nedošlo, že existuje také Deadpool. A protože jsou oba herci dobrými přáteli a jejich hecování na dálku se stává čím dál známějším, můžeme se možná těšit na nějaké cameo. A kdo ví, možná adamantiem napuštěný poděs konečně oblékne svůj legendární žlutočerný kostým.…

Film Deadpool 2 se začal natáčet před dvěma měsíci a do kin by se měl podívat v roce 2018, a to pravděpodobně buď v březnu, nebo červnu.

Související

film

RECENZE: Free Guy je povedená a zábavná akce s Ryanem Reynoldsem

Překvapivá pecka druhé poloviny léta. Reynolds si zahrál v nečekaně povedené a odsýpající akční komedii, v níž si jedna neherní postava uvědomí, že je součástí hry a rozhodne se změnit svůj osud. Taktovku udával režisér Stranger Things a výsledkem je překvapivě zábavná jízda.
Cable je ve světě komiksů ikona. Josh Brolin v této roli nezklamal.

Deadpool 2 je nesestřelitelný? Stále vede návštěvnost kin, bronz drží česká novinka

Praha - Americký akční film Deadpool 2 se v Česku promítá čtvrtým týdnem a z toho třikrát se po víkendu stal nejnavštěvovanějším snímkem. V čele žebříčku je i nyní. Podívaná míchající humor s brutalitou o uplynulém víkendu vidělo 15.600 lidí, kteří v pokladnách kin nechali 2,6 milionu korun. Celkem film utržil od svého uvedení v tuzemských kinech 45 milionů korun.

Více souvisejících

film Deadpool 2 X-Men studio 20th Century Fox Marvel Comics film Deadpool Ryan Reynolds

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy