První ochutnávka z Deadpoola 2 a vše, co o filmu potřebujete vědět

Hollywood – O loňském komiksovém hitu nominovaném na Zlatý glóbus se toho již napsalo hodně. Jak to ale vypadá s jeho pokračováním?

Ve speciálním téměř čtyřminutovém videu, jež je v současnosti promítáno před začátkem filmu Logan – Wolverine (ovšem jen v USA) a které před dvěma dny na svůj oficiální YouTube kanál vypustil představitel hlavní role Ryan Reynolds, můžeme vidět klasickou superhrdinskou situaci se záchranou náhodného kolemjdoucího. Klasickou? Kdeže! Deadpool si v ní bere na paškál klasické komiksové klišé a ještě u toho stíhá pomrkávat na fanoušky nespočtem easter eggů (skrytých odkazů).

Povšimněte si zejména hudby hrající v pozadí. Pokud v ní poznáváte ústřední melodii ze starých Supermanů s Christopherem Reevem, můžete si přičíst bod. Další dvě políčka v odkazovém bingu si odškrtněte při rozpoznání upoutávek na zmíněný film Logan. Trochu víc práce dá najít plakáty na Pravdivou romanci a seriál Firefly, ale stále je to snazší než zaregistrovat na telefonní budce načmáranou zmínku o Nathanu Summersovi alias Cableovi (na něho přijde řeč níže). A maximálně tak bůh (rozuměj Stan Lee) ví, kolik dalších referencí se v kratičkém videu skrývá.

Co dalšího víme o Deadpoolovi 2? Kupodivu je toho docela hodně, pojďme si projít ty nejzásadnější informace…

Režisérská škatulata

V průběhu loňského roku všechny fanoušky překvapila zpráva, že se na režisérskou stoličku nevrátí Tim Miller. V podstatě neznámý režisér, z něhož udělala jednička horké zboží, se podle všeho neshodl s Ryanem Reynoldsem na tom, jak by mělo pokračování vypadat. A protože herecká hvězda a idol mnoha žen je s celým projektem již od nejistých počátků, rozhodl se pole vyklidit Miller.

Netrvalo to ani moc dlouho a našel se náhradník. Opět (na této pozici) vcelku nezkušený, opět někdo, kdo dokázal, že akce se dá natáčet i bez zbytečného množství počítačových efektů. Dlouholetá kaskadérská špička David Leitch stojí spolu se svým kolegou Chadem Strahelskim za úspěchem obou dílů Johna Wicka a zdá se být mužem stvořeným pro dohled nad nejukecanějším žoldákem světa.

Pomáhat by mu měli jak původní scénáristé jedničky (Rhett Reese a Paul Wernick), tak samotný Reynolds, který občas působí dojmem, že se svou postavou splynul v jednu bytost i ve svém veřejném životě (autor článku vřele doporučuje jeho twitterový účet).

Staré postavy

Tvůrci již potvrdili, že se vrátí všechny zásadní přeživší postavy (a dokonce i nějaká ta nedůležitá). Diváci se tak můžou těšit na Deadpoolovu lásku Vanessu (Morena Baccarinová), nejlepšího kamaráda Weasela (T.J. Miller) i indického řidiče Dopindera (Karan Soni). Dostaví se samozřejmě také Wadeovi mutantní kumpáni Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) a Colossus (Stefan Kapicic). Jak moc se na plátně zdrží, je věc jiná. Minimálně striptérka Vanessa by mohla mít opět vcelku zásadní roli a vynechat oblíbené X-Meny se také nezdá jako pravděpodobné.

Nové postavy

Přesto získají ruský muž z oceli a teenagerka s věčně znechuceným pohledem více než vydatnou konkurenci v podobě možná nejklasičtějších Deadpoolových společníků.

Již od potitulkové scény si fanoušci (i studio) lámou hlavou nad tím, kdo bude hrát nového Cablea. Syn Cyclopse, který se vrátil v čase a který je svojí nabručenou povahou a neschopností se usmát oblíbeným souputníkem komiksového Deadpoola. Tento kyborg s vojenskou minulostí (nebo budoucností?) by se později mohl přesunout do plánované X-Force – tedy dalšího filmu o mutantech naplánovaného studiem Fox na rok 2018.

S rolí šedivého zabijáka byli často spojováni herci jako Stephen Lang, Ron Pearlman, nebo John Hamm, v lednu ale Hugh Jackman na svém Twitteru zveřejnil fotografii jeho, Ryana Reynoldse a Pierce Brosnana. Tweet se stal vmžiku virálním a spekulace na sebe nenechaly dlouho čekat.

O měsíc později byla potvrzena účast Domino. Mutantka s ošemetnou schopností „mít štěstí“. Také ona patří mezi zamračené typy s vojenským výcvikem (navíc je dlouholetou partnerkou právě Cablea) a i její cesty často zkřížilo nesmrtelné avokádo s katanami. V jejím případě nemáme nejmenší tušení, kdo by se  její role mohl ujmout

Vše zůstává při starém

Deadpool se stal nejvýdělečnějším nepřístupným filmem v historii, je tedy jasné, že si vysloužil právo zaplavat si opět v eRkových vodách. Neměli bychom tak přijít o explicitní (a značně absurdní) násilí, ani o šílené vulgární hlásky.

Co nevíme?

Příběh dvojky zůstává nadále neznámý. Filmaři si drží všechny informace pěkně pod vestou a je otázka, jestli něco prozradí ještě letos. Očekávání tentokrát hrají v jejich prospěch, takže nás nemusí namlsávat a přesvědčovat, jako se o to snažili předloni.

Další neznámou je návrat Deadpoolova idolu – samotného Wolverinea. Hugh Jackman sice prohlásil, že se svojí největší rolí po Loganovi nadobro skončil, zároveň mu ale – jak sám později přiznal – nedošlo, že existuje také Deadpool. A protože jsou oba herci dobrými přáteli a jejich hecování na dálku se stává čím dál známějším, můžeme se možná těšit na nějaké cameo. A kdo ví, možná adamantiem napuštěný poděs konečně oblékne svůj legendární žlutočerný kostým.…

Film Deadpool 2 se začal natáčet před dvěma měsíci a do kin by se měl podívat v roce 2018, a to pravděpodobně buď v březnu, nebo červnu.

Související

film

RECENZE: Free Guy je povedená a zábavná akce s Ryanem Reynoldsem

Překvapivá pecka druhé poloviny léta. Reynolds si zahrál v nečekaně povedené a odsýpající akční komedii, v níž si jedna neherní postava uvědomí, že je součástí hry a rozhodne se změnit svůj osud. Taktovku udával režisér Stranger Things a výsledkem je překvapivě zábavná jízda.
Cable je ve světě komiksů ikona. Josh Brolin v této roli nezklamal.

Deadpool 2 je nesestřelitelný? Stále vede návštěvnost kin, bronz drží česká novinka

Praha - Americký akční film Deadpool 2 se v Česku promítá čtvrtým týdnem a z toho třikrát se po víkendu stal nejnavštěvovanějším snímkem. V čele žebříčku je i nyní. Podívaná míchající humor s brutalitou o uplynulém víkendu vidělo 15.600 lidí, kteří v pokladnách kin nechali 2,6 milionu korun. Celkem film utržil od svého uvedení v tuzemských kinech 45 milionů korun.

Více souvisejících

film Deadpool 2 X-Men studio 20th Century Fox Marvel Comics film Deadpool Ryan Reynolds

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 3 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 3 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 4 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Ukrajina dá stovky milionů eur na nákup dronů

Ukrajinská vláda se rozhodla zvýšit finanční částku vyčleněnou na nákup dronů, a to o dalších 15,5 miliardy hřiven (přibližně 367 milionů eur). Oznámil to v úterý ukrajinský premiér Denys Šmyhal.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Paul Auster

Zemřel slavný americký spisovatel Paul Auster

Ve věku 77 let zemřel v noci na středu ve svém bytě v newyorské čtvrti Brooklyn americký spisovatel a scenárista Paul Auster. Příčinou smrti byly komplikace spojené s rakovinou plic. Austerovo úmrtí pro deník The New York Times potvrdila Jacki Lyndenová, která se s ním přátelila.

před 8 hodinami

před 10 hodinami

včera

Trump slíbil, že pokud vyhraje volby, zajistí Gershkovichovo propuštění

Bývalý prezident Trump řekl, že neví, zda bude reportér Wall Street Journal Evan Gershkovich před listopadovými volbami propuštěn z ruského vězení.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy