Takhle vypadá Spravedlnost: Seznamte se s Batmanovými kumpány

Hollywood – Komiksová týmovka Liga spravedlnosti je jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku. Nový trailer na příběh vlajkové lodi DC Comics představuje její jednotlivé členy a láká na mix temné atmosféry, hlášek a boje o osud Planety.

U Warner Bros. ví, že na finančním úspěchu prvního dílu Justice League závisí existence celého filmového vesmíru DCEU, a tedy i potenciální miliardové příjmy studia v příští dekádě. Proto si po vlažném přijetí jejich filmů Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti a Sebevražedného oddílu dávají extrémně záležet na tom, aby veřejnost přesvědčili, že jejich letošní filmy budou stát za to.

Zatímco první trailer z loňského Comic Conu sázel převážně na humor – jehož absence byla dílkům režiséra Zacka Snydera často vytýkána – sobotní ochutnávka se zejména snaží vytasit se stylovou akcí. Diváci tak mohou poprvé v historii spatřit Aquamana (Jason Momoa), Flashe (Ezra Miller) a Cyborga (Ray Fisher) ve skutečné akci. Se svými kolegy a vůdci Batmanem (Ben Affleck) a Wonder Woman (Gal Gadotová) se ve filmu postaví mimozemským paradémonům pod vedením generála Steppenwolfa (Ciarán Hinds). Jeho podobu ale zatím žádná z ukázek neodhalila.

Tvůrci ani v tomto traileru nezapomínají zdůrazňovat humornou stránku filmu – hláškuje nejen Flash, od kterého se to tak nějak čeká, ale také cynický Batman či podmořský král Atlantidy Aquaman, jehož filmová verze svým vzhledem připomíná Momoovu roli Khala Droga ze Hry o trůny.

Za tónů Come Together od Aerosmith ale přes všechnu snahu vidíme týž temný „digitální bordel“, kterým se Snyder prezentoval již ve svých původních supermanovských spektáklech. Obavy, kromě tisíckrát použité armády bezejmenných pěšáků, vzbouzejí také uměle vyhlížející triky. Naštěstí mají Warneři ještě půl roku na to, aby na realističnosti vizuální stránky zapracovali.

Film Liga spravedlnosti ochrání česká kina 16. listopadu tohoto roku. Ještě předtím se ale můžeme těšit na sólovku Wonder Woman. Ta pomůže 1. června státům Dohody vyhrát první světovou válku.

Související

film Liga spravedlnosti

Česká kina ovládla Liga spravedlnosti, v závěsu je Agatha Christie

Praha - Nejvíce lidí přilákal o víkendu do tuzemských kin opět komiksový snímek Liga spravedlnosti. Změnu neznamenalo ani druhé místo víkendového žebříčku, kde se stejně jako minulý týden umístila Vražda v Orient expresu. Třetí místo obsadila novinka, sci-fi thriller Hráči se smrtí.

Více souvisejících

film Liga spravedlnosti DC comics trailer studio Warner Bros.

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

včera

včera

Izrael se plánu na invazi do Rafahu nevzdává. Navzdory mezinárodnímu apelu přitlačí Hamás ke zdi

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že jeho země zvýší v následujících dnech vojenský tlak na palestinské hnutí Hamás. Chce tím podle svých slov dosáhnout propuštění rukojmí zadržovaných v Pásmu Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy