Na festival do Varů přijel herec Casey Affleck, uvede filmovou poemu Přízrak

Karlovy Vary - Americký herec a režisér Casey Affleck (41) už dorazil do dějiště mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Před Grandhotelem Pupp ho uvítal prezident festivalu Jiří Bartoška, který mu na večerním zahajovacím ceremoniálu předá cenu. V neděli odpoledne ve Velkém sále hotelu Thermal uvede Affleck s režisérem Davidem Lowerym projekci fascinující filmovou poemu Přízrak. Drama pod názvem A Ghost Story, v němž hrál společně s Rooney Marovou, mělo v lednu premiéru na festivalu Sundance.

Affleck je letošní držitel Oscara a Zlatého glóbu za hlavní roli ve filmu Místo u moře. Affleck debutoval v polovině 90. let ve snímku režiséra Guse Van Santa Zemřít pro... Slibná herecká kariéra se postupně začala prolínat nejen s tvorbou právě tohoto režiséra, s nímž natočil například i filmy Dobrý Will Hunting nebo Gerry (2002). Jeho herecká všestrannost se projevuje ve filmech různých žánrů, výrazových stylů i rozpočtů. Od divácky úspěšné trilogie režiséra Stevena Soderbergha Dannyho parťáci, přes výpravnou sci-fi Christophera Nolana Interstellar (2014), kriminální drama Triple 9 (2016) až k nezávislému snímku Steva Buscemiho Samotář Jim (2005).

V roce 2008 získal první nominace na Oscara a Zlatý glóbus za výkon v krimidramatu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. Často spolupracuje s podobně naladěnými mladými tvůrci, kteří hereckou profesi kontinuálně rozšiřují o scenáristiku, režii či produkci. Mezi ně patří jak Caseyho starší bratr Ben Affleck, tak Matt Damon či nejlepší přítel Joaquin Phoenix.

Související

Ilustrační foto

Světlo mého života? Do filmu jsem dal svou rodičovskou zkušenost, prozradil Affleck

Intimní drama Světlo mého života, které na filmový festival do Karlových Varů letos přivezl režisér a herec Casey Affleck, je především filmem o rodičovství, o vztahu mezi otcem a dcerou. Ačkoliv sám Affleck má dva syny, do filmu výrazně promítl svou zkušenost z toho, jaké je to být rodičem, řekl dnes posluchačům při besedě v rámci série Kviff Talk v kongresovém sálu karlovarského hotelu Thermal.

Více souvisejících

Casey Affleck filmy kultura Jiří Bartoška Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy