Sexuální obtěžování a naštvaní fanoušci, aneb strmý pád Johnyho Deppa?

Také se nemůžete dočkat pokračování filmu Fantastická zvířata a kde je najít? A věděli jste o tom, že fanoušci Harryho Pottera protestují proti tomu, aby skvělý herec Johny Depp zde učinkoval? A to není vše, rozhořčenost se přesunula i na samotnou autorku J.K. Rowling!

Fanouškům Harryho Pottera se nelíbí, že by v pokračování filmu Fantastická zvířata a kde je najít, měl hrát Johny Depp. Sama autorka, J.K. Rowling navíc tento výběr pro film podpořila, což fanoušky, zvláště na sociálních sítích,  pobouřilo ještě víc.

Sama autorka to okomentovala takto: „Musíme udělat to, co si myslíme, že je správné“.                                                                                        Fantastická zvířata měla být původně triologie, už dnes ale víme, že celé dílo bude mít nakonec pět dílů. Ve druhém dílů se Johny Depp mihne pouze krátce, zahraje si totiž postavu čaroděje Gellerta Grindewalda, dávného přítele Albuse Brumbála. Bude tak tedy hrát vedle  Collina Farrella, který v jedničce stojí na straně záporáků. Podle samotné autorky dostane větší prostor i v dalších dílech. Dalo by se říct, že obsazení hollywoodské megastar filmu pomůže, a přitáhne do kina další diváky. Proč tedy fanouškům Harryho Pottera tento výběr tak vadí?

Důvodů je hned několik. Ani jeden z Deppových filmů za poslední dobu nebyl nijak úspěšný. V mediích se navíc neustále propírá jeho nedávný rozvod.

Hlavním důvodem je ale událost z poslední doby. Johny Depp byl obviněn svou exmanželkou Amber Heard z domácího násílí, což na svých sociálních sítích doložila i sérií poměrně citlivých fotografií. Stalo se tak v rámci kampaně #metoo, kdy se ženy veřejně přiznávají k sexuálnímu či jinému obtěžování. Přesto, že není jisté, zda si Amber celou tuto kampaň nevymyslela, mediálnímu obrazu Johnyho Deppa to bezpochyby nepomohlo. Právě po zveřejnění této zprávy začali fanoušci volat po odvolání Johnyho Deppa z natáčení filmu. Zvláště pro skalní fanoušky je toto spojení naprosto nepřijatelné. I přes tuto kritiku studia Warner Bros nehodlají ustoupit. Zvlášť, když se za Johnyho Deppa postavila i sama autorka.

Vypadá to tedy, že fanoušci budou muset tuto záležitost překousnout. Film, který dějové předchází slavné sérii o Harrym Potterovi, bude bezpochyby i tak úspěšným filmem a kasovním trhákem!

Související

Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp, americký herec, známý zvláště pro své výkony ve filmech Střihoruký Edward, Ospalá díra, Piráti z Karibiku, Hledání Země Nezemě nebo Karlík a továrna na čokoládu. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Heardová uzavřela dohodu v soudním sporu s exmanželem Deppem

Herečka Amber Heardová uzavřela dohodu o ukončení odvolacího řízení v právním sporu se svým bývalým manželem, americkým hercem Johnnym Deppem, píše agentura AFP. Šestatřicetiletá herečka se původně odvolala proti červnovému verdiktu soudu, který jí nařídil vyplatit Deppovi za pomluvu přes deset milionů dolarů (asi 230 milionů korun). Depp naopak měl zaplatit dva miliony dolarů (asi 46 milionů korun) za vyjádření svého právníka.
Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp, americký herec, známý zvláště pro své výkony ve filmech Střihoruký Edward, Ospalá díra, Piráti z Karibiku, Hledání Země Nezemě nebo Karlík a továrna na čokoládu. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Do Varů dorazil Johnny Depp, fanoušci na něj čekají dlouhé hodiny

o Karlových Varů přiletěl ve čtvrtek večer před 23:00 americký herec, producent a hudebník Johnny Depp. Na letišti na něj čekaly desítky fanoušků, zjistila ČTK na místě. Na 55. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary představí dva filmy. Fanoušci by se s ním mohli potkat v pátek odpoledne, kdy představí film Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem, který produkoval. V Karlových Varech Depp uvede v sobotu i film, ve kterém hraje hlavní roli, a to drama Minamata.

Více souvisejících

Johnny Depp

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 9 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy