Ať nám tečou slzy, ať se usmíváme a cítíme lásku. Do kin míří zoufalé ženy, které dělají zoufalé věci

Praha - Již jen pár dní nás dělí od premiéry filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci v režii Filipa Renče a podle scénáře Haliny Pawlovské. Server EuroZprávy.cz se stal mediálním partnerem tohoto pozoruhodného počinu, který vznikl na námět dvou knih Haliny Pawlowské.

V úvodu knihy Zoufalé ženy dělají zoufalé věci najdeme tento citát Senecy: "Ať tekou slzy, ale ať také přestanou, ať vycházejí vzdechy z hloubi tvého srdce, ale ať také skončí." Tato citace jakoby přesně definuje to, co by potenciální divák měl po shlédnutí filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci prožívat.

Autorka této kouzelné a usměvavé knihy Halina Pawlowská napsala ke snímku i scénář. "Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to. Byla jsem ale najednou starší a něco jsem viděla v úplně jiném světle. A tak se přihodilo, že scénář vychází z mých dvou knih," říká Pawlovská.

Již v minulosti získala Halina Pawlowská  za scénář k filmu Díky za každé nové ráno získala Českého lva. Uvidíme, co na to Český lev řekne letos?     

V roli Olgy se představí Klára Issová. Ta ke své hlavní roli Olinky podotkla: Role Olinky pro mne byla velmi zajímavá právě proto, že sledujeme život jedné ženy od jejího mládí až po dospělost. Proto jsem si o Olince vytvořila ucelenou představu, o jejím charakteru, dětství. Jaké jsou její kladné i záporné vlastnosti, její vlastní překážky, komplexy. Co má ráda, v co věří, co jsou její přání a tužby. Z toho jsem pak vycházela, takže žádná z poloh pro mne pak nebyla cizí. Měla jsem pro Olinku pochopení v každém věku a jen jsem se ji snažila věrohodně zahrát."

Jsme jistě zvědaví na to, jak se to Kláře Issové povedlo. Už ve snímku Všechno nebo nic přesvědčila řadu diváků, že její komediální talent nelze přehlédnout.

Je třeba uvést, že hlavní hrdinka Olinka touží najít pravou lásku.A není to vůbec jednoduché, možná i proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány, které jsoudoplněny o její přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, ji pro realizace milostných představ a snů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta.I zde ji to pomyslné štěstí stále uniká. Ve zmiňované knize čteme:" Když mi bylo dvaavacet, chtěla jsem začít žít jinak. Odjela jsem proto do šedého velkoměsta. Začal jsem prodávat v největším obchodním domě." Nejprve totiž prodává v dámském prádle, kde obslouží přes tři tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře! Navíc Olga studuje psychologii, a vše má jakoby teoreticky zvládnuté...přece!

Ale? Praxe je ovšem jiná. Zažívá tak vyhrocené situace, že i věhlasný psycholog a veleúspěšný terapeut by odevzdali svá osvědčení a před vším utekli. Podobných situací nás určitě čeká mnoho, vždyť původní námět je jakousi studnicí inspirace. Určitě se ale můžeme těšit na komedii, kde své místo má hlavně láska a to se všemi přívlastky: nádherná, pravá, nešťasná, nenaplněná, plná omylů. Prostě ta, která nám říká, že to nikdy nemáme vzdát. Nikdy! A to je asi hlavním poselstvím celého snímku! Navíc s notnou dávkou humoru.                                         

Režisér filmu Filip Renč dodává, že půjde navíc o komedii a  "více crazy a v mexickém duchu." Nechme se tedy překvapit. S režisérem Renčem se Halina Pawlowská potkala pracovně poprvé a o scénáři často diskutovali. "Měla jsem z Filipa na začátku rozporuplný pocit. Má jasnou představu, kterou chce vyjádřit. Nejdřív mě jeho připomínky štvaly, ale pak mě začaly podněcovat k tomu, že jsem některé scény úplně předělala," řekla spisovatelka.

Vedle zmiňované Kláry Issové se můžeme těšit i na další české a slovenské herce, jako například Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenu Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou.

Sledujte náš server Eurozprávy jakožto mediálního partnera filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci  a již brzy budete mít možnost se s námi podělit o své dojmy, pocity z filmu. Premiéra dne 18. ledna 2018. Kouzelné datum! Přejeme tedy i kouzelné zážitky! Ať tečou slzy a vycházejí vzdechy....

Zoufalé ženy dělají zoufalé věciKomedie

ČR, 2018, 83 min

Režie:Filip RenčPředloha:Halina Pawlowská (kniha) Scénář:Halina PawlowskáKamera:Petr HojdaHudba:René RyparHrají:Klára Issová, Matouš Ruml, Aneta Krejčíková, Jindřich Žampa, Marie Kružíková, Pavel Kříž, Jiří Dvořák, Zdenka Procházková, Alice Bendová, Lenka Vlasáková, Martin Kraus, Roman Mrázik, Petr Vacek, Halina Pawlowská, Nikol Kouklová

Související

Více souvisejících

film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Aktuálně se děje

před 45 minutami

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky)

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 4 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 4 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

Rusko si předvolalo velvyslance Británie. Důvod ale tají

Ruské ministerstvo zahraničních věcí si v pondělí předvolalo britského velvyslance v Moskvě Nigela Caseyho. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy