Legendární zpěvák Aznavour si zlomil ruku. Světové turné v ohrožení?

Paříž - Francouzský zpěvák arménského původu Charles Aznavour si dnes při pádu ve svém domě zlomil ruku. Stav umělce, který na konci května oslaví 94. narozeniny, není ale podle jeho mluvčí vážný, informovala agentura AFP. V dubnu zpěvák kvůli bolesti zad musel zrušit koncert v Rusku.

"Není to nic vážného. Charles Aznavour si zlomil pažní kost," řekla mluvčí. Zda se zpěvák stále nachází v nemocnici, kam byl po zranění převezen, nebo už se vrátil do svého domu v Mouriés nedaleko Arles na jihovýchodě Francie, mluvčí dnes odpoledne říci nedokázala.

Aznavour na konci dubna zrušil kvůli silné bolesti zad koncert v Petrohradu. Akce byla vzhledem k jeho nabitému programu odložena až na duben příštího roku.

Slavný pařížský zpěvák, skladatel, pianista a herec se narodil 22. května 1924. Své 94. narozeniny by měl oslavit během turné v Japonsku, které je naplánováno na 21. až 23. května. Následovat by měla vystoupení v v Itálii, Británii, Španělsku a Německu.

Aznavourův otec byl Armén původem z Gruzie a matka Arménka z Turecka. Rodiče krátce po tureckém masakru v roce 1915 uprchli z Arménie do Francie. Uměleckou kariéru začal Aznavour na počátku 40. let, později mu pomohla slavná Edith Piaf. Už v polovině minulého století zpívaly jeho písně největší francouzské hvězdy. Vrchol se dostavil v 60. letech, kdy vznikla většina jeho hitů.

Aznavour složil nebo se podílel na složení více než 1300 písní a prodal na 180 milionů hudebních nosičů. Kromě toho také hrál ve více než šesti desítkách filmů.

Související

Charles Aznavour

Ve Francii pohřbili šansoniéra Aznavoura, Arménie drží státní smutek

Nejbližší příbuzní a skupina pozvaných hostí se dnes rozloučili s francouzským zpěvákem a hercem Charlesem Aznavourem, kterého po smutečním obřadu v katedrále svatého Jana Křtitele v Paříži pohřbili do rodinné hrobky poblíž francouzské metropole. Arménie, odkud Aznavourova rodina pochází, vyhlásila na dnešek státní smutek. Světoznámý šansoniér zemřel v pondělí ve věku 94 let.

Více souvisejících

Charles Aznavour úrazy Francie kultura

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy