Před 30 lety to byl pořádný nářez. Překvapí nový Predátor: Evoluce?

Praha - Nový film série Predátor režiséra Shanea Blacka přináší zpět do divočiny jižní Georgie z nejzazších koutů vesmíru výbušnou honičku. Nejsmrtonosnější lovci vesmíru nyní přicházejí silnější, chytřejší a nebezpečnější než kdykoliv předtím. Před vyhubením může lidskou rasu uchránit pouze parta šílených ex-vojáků a evoluční bioložka.

Herecká sestava, kterou režíruje Shane Black podle scénáře, pod kterým je podepsán spolu s Fredem Dekkerem, je mimořádná. V hlavních rolích se představí Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn, Thomas Jane, Alfie Allen, Augusto Aguilera a Sterling K. Brown. Film PREDÁTOR: EVOLUCE produkuje John Davis, který vdechl sérii Predátor život. Kamera Larry Fong; výprava Martin Whist; střih Harry B. Miller III a Billy Weber; specialisté filmových triků Jonathan Rothbart a Matt Sloan.

Shane Black je kromě psaní senzačních filmů včetně Smrtonosné zbraně a režírování filmů jako Iron Man 3, Správní chlapi a Kiss Kiss Bang Bang také herec. Asi nejvíce se proslavil rolí Hawkinse v Predátorovi, klasice z roku 1987, kterou režíroval John McTiernan. Ale, jak říká Black, „Predátor v tomhle filmu je ten nejsmrtonosnější a nejhrozivější ze všech.“

„O třicet let později je to pořád ten samý Predátor, ale během té doby se sám geneticky zdokonalil,“ říká John Davis. „Tohle není předělávka nebo nová verze. Tohle je série, kterou jste před 30 lety milovali. Tohle jsou následky toho, co se stalo. Tohle je to, co se dělo uplynulé 3 dekády. Jsou horší a větší – vyvinuli se. Tohle není Predátor vašeho táty.”

„Myslím, že tohle je jedna z těch sérií, kterou lidé milují napříč generacemi,” říká Davis. „Ten úplně první Predátor je pořád celosvětově populární a prodává se po celém světě prostřednictvím kabelovek a streamů. Je těžké uvěřit, že o 30 let později tenhle film diváky pořád okouzluje, generaci za generací.”

Za největší poctu, kterou mohl prokázat originálu, považuje Black nalezení správných herců, mezi kterými by fungovalo to samé parťáctví, které mezi sebou měly postavy v Predátorovi. Boyd Holbrook září jako Quinn McKenna, žoldák, který se ocitne v čele týmu vysloužilých vojáků vyrážejících proti smrtícímu vetřelci. „Všechno to jsou vojáci, na které se dávno zapomnělo,“ říká Black. „Jsou to outsideři stojící mimo společnost. Všichni jsou zlomení. Z toho nebo onoho důvodu je všechny začali považovat za nedůvěryhodné a nepřijatelné, protože je něco zlomilo. Ale nějak se stalo, že se našli navzájem. Nejsou elitním týmem vojáků. Tyhle chlápky stojí trochu úsilí, být hodní, ale pořád tam je jiskra, která čeká na zapálení. Probleskuje v nich nezničitelný duch a tohle je pro ně příležitost, jak se vrátit do života, a při výpravě proti příšerám podporují jeden druhého. Minimálně jsou to lidé, které byste si pro tohle pravděpodobně vybrali, jsou fakt drsní, když jde do tuhého. Mají elán, mají kuráž a jsou k sobě navzájem nesmírně loajální.”

„Když si to vezmete kolem a kolem, tak parta vyděděnců zachránila svět,” říká Davis. „Možná jsou moc velcí cvoci na to, aby se báli tam, kde by to bylo namístě.” Film má v českých kinech premiéru 13. září 2018. Distributorem je společnost CinemArt.

Související

Více souvisejících

film Predátor: Evoluce CinemArt

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy