Divoké večírky, skandály a život plný luxusu. Provokativní film o Berlusconim míří do českých kin

Čeští diváci se můžou těšit na film oscarového italského režiséra Paola Sorrentina, který vypráví o životě politika Silvia Berlusconiho. Snímek po premiéře v Torontu vstoupí do českých kin 15. listopadu.

Berlusconiho luxusní sídlo, krásné ženy, drogy, dekadentní večírky, to vše je natočeno se Sorrentinovou typickou velkolepostí. Postava italského premiéra Berlusconiho, jeho skandály a pompézní životní styl byly pro Sorrentina skvělým námětem. Poskytly mu možnost rozpracovat dále jeho oblíbená témata, která diváci znají už z jeho předešlých filmů, ať už se jedná o politiku (drama Božský) nebo vyprázdněný marnotratný život smetánky (oscarový film Velká nádhera). Na své si přijdou také obdivovatelé Sorrentinova vizuálního stylu.

Hlavní roli ve filmu Oni a Silvio ztvárnil oblíbený Sorrentinův herec Toni Servillo. Tentokrát role nevyžadovala tolik zásahů do jeho vzhledu a spočívala spíše v podrobném nastudování Berlusconiho typické „masky“, pohybů a způsobu mluvy. To se mu podle italských médií povedlo dokonale. „Vlastně to nebylo tak těžké. Hraju někoho, kdo se chová jako hollywoodský herec,“ uvedl Servillo v rozhovoru pro italský deník Corriere della Sera.

Snímek sleduje život jednoho z nejskandálnějších politiků dnešní doby, který dlouhou dobu byl v čele italské vlády a vlastní polovinu italských médií. Miliardář Silvio Berlusconi se proslavil svým bohémským způsobem života a dlouholetým přátelstvím s ruským prezidentem Vladimírem Putinem. 

V Česku film Oni a Silvio bude uveden ve spolupráci karlovarského festivalu, Českou televizi a distribuční společnosti Aerofilms.

Děj 

Jaká je největší lidská touha? Láska? Peníze? Sex? Neomezená moc? A je možné toho všeho dosáhnout a cestou neztratit vlastní tvář? Nejúspěšnější italský režisér současnosti Paolo Sorrentino (Velká nádhera, Mládí) se vrací do českých kin s velkolepým provokativním komediálním dramatem. Sorrentinův dvorní herec Toni Servillo tentokrát v hlavní roli ztvárňuje Silvia Berlusconiho – notoricky známého miliardáře, skandalistu, mediálního magnáta a dlouholetého předsedu italské vlády, jenž se proslavil zejména svým excentrickým způsobem života a zhýralými večírky,  které svět zná pod označením „bunga bunga".

Film dává nahlédnout do soukromí této kontroverzní ústřední postavy a nabízí pohled na mrazivé a mnohdy groteskní situace, ať už se týkají podplácení soudců, nákupu nejlepších fotbalistů nebo svádění mladičkých modelek. Zabývá se také tím, jací lidé Berlusconiho a jemu podobné obklopují a jak funguje cynický mechanismus moci, založený na absolutní ztrátě hodnot, ponižování, egoismu a prospěchářství.

Související

Více souvisejících

film Oni a Silvio Silvio Berlusconi

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 24 minutami

před 26 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy