Jennifer Aniston slaví kulatiny. Nejlépe jí jdou romantické komedie, topí se v penězích

Role servírky Rachel v populárním televizním seriálu Přátelé udělala z drobné dívky původem z Řecka světoznámou tvář. Americká herečka Jennifer Anistonová v ní zaujala svým komediálním talentem. Pozici celebrity pak podtrhla pětiletým manželstvím s kolegou Bradem Pittem. Ač v partnerských vztazích se jí příliš nedaří, profesně patří k nejlépe vydělávajícím herečkám. Anistonová oslaví 11. února padesátiny.

Role Rachel Greenové, ztřeštěné sexy holky z předměstí, v sitcomu Přátelé (vysílal se v letech 1994 až 2004) jí přinesla slávu, televizní cenu Emmy a také Zlatý glóbus. Deset sezón jejího bouřlivého manželství se seriálovým partnerem Rossem, v podání herce Davida Schwimmera, se stalo jednou z nejdéle trvajících romancí na obrazovce a z Anistonové učinilo miláčka Ameriky. Úspěch slavil i její seriálový účes, který v 90. letech napodobovala spousta žen a dívek.

@LisaKudrow and #jenniferaniston ♡♡♡ i love their friendship pic.twitter.com/aCvI6XEsHL

— Beth loves Jen // 2 days! (@FanistonPeaches) 7. února 2019

Doménou herečky jsou zejména romantické komedie. Zahrála si ve filmech Perfektní záskok (1997), Maléry pana Šikuly (1999), Božský Bruce (2003), Riskni to s Polly (2004), Rozchod! (2006), Marley a já (2008), Až tak moc tě nežere (2009), Exmanželka za odměnu (2010), Zkus mě rozesmát (2011) nebo Millerovi na tripu (2013). Anistonová si vyzkoušela i režii krátkého filmu Pokoj číslo 10, podílela se na povídkovém snímku Pět žen, dabuje také animované filmy.

Několik posledních let patří Anistonová mezi nejlépe vydělávající hollywoodské herečky. Magazín Forbes loni v srpnu uvedl, že obsadila třetí příčku v žebříčku nejlépe vydělávajících hereček za uplynulý rok - za Scarlett Johanssonovou a Angelinou Jolie. V období od června 2017 do června 2018 si Anistonová přišla na 19,5 milionu dolarů (téměř 440 milionů korun). Herečce stále plynou příjmy i ze seriálu Přátelé, výdělky jí přišly také za řadu reklamních kontraktů.

Anistonová se narodila 11. února 1969 v Kalifornii v rodině, která má řecké, italské, britské i irské předky. Dětství strávila v Řecku s rodiči - herci. Za kmotra jí šel otcův dlouholetý přítel, herec Telly Savalas, známý filmový inspektor Kojak. Po rozvodu rodičů v jejích devíti letech se Anistonovi přestěhovali do New Yorku, kde Jennifer vychovávala matka, zatímco otec John Aniston hrál svou nejslavnější postavu - Victora Kiriakise v nekonečném seriálu Tak jde čas.

Už v dětství platila Anistonová za třídního klauna. Absolvovala herecké školy, měla ale talent i na malování. Účinkovala v řadě divadelních her, začátky však nebyly jednoduché, přivydělávat si musela jako servírka. Televizním debutem herečky byl v roce 1990 seriál Molloy, skutečným průlomem v kariéře se pak stali Přátelé, v nichž Anistonová získala jednu ze šesti hlavních rolí. V posledních sezónách si už vydělávala i milion dolarů za epizodu Přátel.

Herečka, kterou časopis People dvakrát ocenil jako nejkrásnější ženu světa, se za Pitta provdala v roce 2000. Manželi byli pět let, než se idol ženských srdcí při natáčení filmu Pan a paní Smithovi zakoukal do Angeliny Jolie. Anistonová, která chodila mimo jiné také s hereckým kolegou Vincem Vaughnem, se podruhé provdala až v roce 2015, a to za herce a scenáristu Justina Therouxe. Svazek vydržel dva roky.

Velká milovnice psů má od roku 2012 svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Související

Více souvisejících

Jennifer Aniston filmy USA (Spojené státy americké) kultura

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy