Ženy v běhu stále vévodí kinům, na druhé místo se vyšvihla akční novinka

Žebříček víkendové návštěvnosti tuzemských kin potřetí za sebou vede komedie režiséra Martina Horského Ženy v běhu. O víkendu ji vidělo 118.000 lidí, celkem tak za tři týdny promítání přilákala na 580.000 diváků a její tržby dosáhly téměř 90 milionů korun. Na druhém místě skončila americká novinka, kyberpunkový akční film Alita: Bojový Anděl a na třetí se z předchozí druhé pozice posunul Lego® příběh. Vyplývá to z údajů, které dnes na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Na film od režiséra Roberta Rodrigueze Alita: Bojový Anděl o víkendu přišlo téměř 51.000 lidí, kteří za vstupenky zaplatili 8,5 milionu korun.

Pokračování animovaného filmu Lego® příběh si nenechalo ujít 34.000 lidí a jeho tržby se za dva týdny od premiéry tak vyšplhaly k téměř 16 milionům korun.

Pětici nejnavštěvovanějších filmů uzavírá scenáristický debut herce Jaromíra Hanzlíka Léto s gentlemanem a britsko-americký snímek Bohemian Rhapsody. Léto s gentlemanem víkend po premiéře vidělo 27.000 lidí, kteří v pokladnách kin nechali za lístky pět milionů korun. Vstupenku na film o skupině Queen a o jejím zpěvákovi Freddie Mercurym si o víkendu koupilo 19.000 lidí a jeho tržby tak za 16 týdnů od premiéry stouply na 235 milionů korun. Dosud nejvýdělečnější snímek v českých kinech Avatar, který měl tržby 219,6 milionu korun, tak pokořil již před dvěma týdny.

Z tuzemské tvorby se do první desítky už nedostal žádný jiný film. Ve čtvrtek ale do kin přijde černá komedie režiséra Vladimíra Michálka Úhoři mají nabito, která vypráví příběh party mužů unikajících před realitou všedních dnů. Pětici vesměs neúspěšných chlapů, kteří stále žijí v zajetí svých pubertálních snů, ve filmu ztvárnili Oldřich Kaiser, Kryštof Hádek, Matěj Hádek, Jiří Vyorálek a Patrik Holubář.

Vedle toho bude mít premiéru animovaný americký snímek Jak vycvičit draka 3, který je pokračováním příběhu o vikingu Škyťákovi, drakovi Bezzubkovi a jejich partě kamarádů a draků. Do českých kin ve čtvrtek dorazí také britské drama s prvky černé komedie Mrazivá pomsta, španělský psychologický thriller Všichni do vědí nebo libanonské drama Kafarnaum o chlapci, který žaluje své rodiče za to, že ho přivedli na svět.

Související

film Ženy v běhu

Film Ženy v běhu se drží v čele návštěvnosti kin, porazil Lego i Queeny

V čele žebříčku víkendové návštěvnosti tuzemských kin se druhý týden drží komedie režiséra a scenáristy Martina Horského Ženy v běhu. O víkendu přilákala do kin téměř 148.000 diváků, kteří v pokladnách nechali 23,6 milionu korun. Na druhém místě skončilo pokračování animovaného filmu Lego® příběh a třetí byl snímek Bohemian Rhapsody, který se už po minulém víkendu stal nejvýdělečnějším filmem v Česku. Vyplývá to z údajů, které dnes na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Více souvisejících

film Ženy v běhu film Alita: Bojový anděl Kina kultura filmy

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Jak je princezně Kate? Princ William odpovídal na všetečné otázky lidí v ulicích

Princ William v úterý překvapil lidi v ulicích jednoho z velkých britských měst. Kolemjdoucí zajímala především jedna věc. Pochopitelně to byl zdravotní stav jeho manželky Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy