Nejhorší filmy? Zlatou malinu dostal Sherlock Holmes, "zazářil" i Donald Trump

Cenám za nejhorší filmy minulého roku vévodila parodie na příběhy slavného detektiva Sherlocka Holmese spolu s "hereckými" výkony prezidenta Donalda Trumpa. Film Holmes & Watson získal nepopulární trofej Zlatá malina celkem čtyřikrát, zatímco Trumpovi udělili její organizátoři anticeny dvě, informovala dnes agentura Reuters.

Maliny předávané už od roku 1981 a považované za protipól Oscarů se tradičně udělovaly den před oscarovým ceremoniálem, který se bude konat v noci na pondělí SEČ.

Snímek, v němž hlavní role obsadili Will Ferrell a John C. Reilly získal vedle hlavní ceny za nejhorší film i trofej jako nejhorší dílo inspirované jiným filmem. Reilly se stal nejhorším hercem ve vedlejší roli.

Trump byl vybrán za účinkování ve dvou dokumentárních filmech. Porotu zaujal jak ve filmu konzervativního filmaře Dineshe D´Souzy Death of a Nation, tak ve snímku liberála a svého kritika Michaela Moora Fahrenheit 11/9.

Pro Trumpa to není první Zlatá malina, dostal ji už jako tehdejší realitní magnát v roce 1991 za roli sebe sama v komedii Duchové to dokáží. Jako většina oceněných si ale ani tentokrát Zlatou malinu nepřevzal.

Do Bílého domu vedle prezidentovy ceny letos míří také ocenění za vedlejší ženskou roli, které porota udělila prezidentově poradkyni Kellyanne Conwayové za účast ve zmíněném Mooreově filmu.

Hlavní ženskou roli nejhůře ztvárnila Melissa McCarthyová za komedii Hele Muppete, kdo tady vraždí?, v níž účinkovala po boku loutkového detektiva.

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace Golden Raspberry Awards, která má přibližně 1000 členů a volí z nominovaných vítěze online. S nápadem udělovat filmové anticeny přišel kalifornský publicista a filmový fanda John Wilson.

Související

Film Baze Luhrmanna Elvis o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks).

Po dvou anticenách Zlatá malina dostaly filmy Blondýnka, Morbius a Elvis

Nejhorším snímkem roku a filmem s nejhorším scénářem se podle organizátorů amerických filmových anticen Zlatá malina stal snímek z produkce společnosti Netflix nazvaný Blondýnka inspirovaný životem Marilyn Monroe. Po dvou Zlatých malinách dostaly i horor Morbius a životopisný film Elvis, informovala televize CNN.
Rambo 5

Nejhorší film sezóny? Zlatou malinu by se mohl odnést Rambo

Nejvíce nominací na filmovou anticenu Zlatá malina mají hned tři snímky. Nejhorším filmem roku se může stát filmová adaptace broadwayského muzikálu Cats (Kočky), poslední ze série filmů o Rambovi, snímek Rambo: Poslední krev, a rovněž film A Madea Family Funeral herce a režiséra Tylera Perryho. Kdy budou oznámeni vítězové, zatím organizátoři cen nesdělili, uvedla agentura Reuters.

Více souvisejících

ceny Zlatá malina filmy Donald Trump kultura Kellyanne Conwayová

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 39 minutami

Aktualizováno před 46 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Turecko se přidá k žalobě JAR, která u Mezinárodního soudního dvora viní Izrael z genocidy

Turecko se přidá k žalobě Jihoafrické republiky (JAR), která u Mezinárodního soudního dvora obvinila Izrael z genocidy Palestinců v Pásmu Gazy. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy