Svěráci natáčejí nový film, hlavní role budou hrát Dyk a Klus

Praha - V jižních Čechách padla první klapka očekávaného filmu Tři bratři. Jeho děj vyšel z pera oblíbené autorské dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.

Předlohou se jim staly jejich čtyři mini-opery, které má v současnosti v repertoáru Národní divadlo. Režie se ujal syn Zdeňka Svěráka Jan a televize Nova je partnerem filmu.

Červená Karkulka, O dvanácti měsíčkách a Šípková Růženka – to jsou klasické české pohádky, které posloužily jako inspirace Janu Svěrákovi ke vzniku jeho nejnovější hudební pohádky Tři bratři. „Je to o třech bratřích, kteří se vydají do světa, aby se zbavili svýjch špatných vlastností, " řekl televizi Nova Jan Svěrák a dodal: „My jsme si říkali s tátou, že by si to možná zasloužilo velký plátno."

Nabídku podílet se na filmu jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů posledních let přijali Tomáš Klus a Vojtěch Dyk. Ti placem šíří svůj pověstný humor a dobrou náladu. „Oba dva jsou herci a oba dva jsou výborní zpěváci, takže ti jsou v hlavních rolích," řekl dále režisér. „Je to samozřejmě složitější, protože jsou to hvězdy a musí se k nim přistupovat podle toho," dodal.

Na to, že by si letos užil volno a prázdniny, může ale věhlasný režisér a jeho štáb zapomenout. Natáčení bude probíhat nepřetržitě celé léto a skončí až v říjnu. Všichni totiž upínají své snahy k premiéře, která je naplánovaná na jaro přištího roku. „Pohádka by měla být v kinech v květnu příští rok a na televizi Nova někdy v roce 2015, asi o Vánocích,"upřesnil Svěrák.

Podpora české kinematografie je jednou z vysokých priorit skupiny Nova. Do téměř pěti desítek filmů od roku 2005 investovala více než 400 milionů Kč.

Související

Ondřej Vetchý ve filmu Po strništi bos

Film Po strništi bos jasně vede, v kinech převálcoval smajlíky i horor

Praha - Film režiséra Jana Svěráka Po strništi bos vede tabulku návštěvnosti kin. Na druhé příčce je stejně jako před týdnem americká animovaná komedie Emoji ve filmu. Na třetí místo z prvního klesnul horor Annabelle 2: Zrození zla. Uvádí to na svém webu Unie filmových distributorů.

Více souvisejících

Jan a Zdeněk Svěrák Film "Tři bratři"

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy