Troška, Šeredová a Habera: To je porota nové soutěže Talentmania

Praha - Režisér Zdeněk Troška bude jedním ze čtyř porotců nové společné reality show televizí Nova a Markíza Talentmania, doplní ho modelka Alena Šeredová a zpěvák Pavol Habera. Agenturu Mediafax informovala ve čtvrtek mluvčí Novy Michaela Fričová.

Troška společně s dalšími porotci odlétl ve čtvrtek před 13. hodinou z ruzyňského letiště do Bratislavy, kde ve 14.30 zástupci české i slovenské televize odhalí další podrobnosti nového projektu.

"Byl jsem velice překvapen, že jsem takovou nabídku dostal. Zpočátku jsem váhal, protože mi do toho vyšlo, že budu letos natáčet novou pohádku Čertova nevěsta, jejímž koproducentem bude televize Nova. Takže sladit ty dvě věci a cestování po českých i slovenských městech a pak každý týden do Bratislavy, bude trochu komplikovanější. Nakonec si myslím, že to dobře zvládneme, jak já, tak obě produkce," uvedl Zdeněk Troška pro agenturu Mediafax.

Na samotné konkurzy i na soutěž vybraných lidí se Troška už teď těší. "Velmi se těším, že uvidím a poznám různé lidi, protože často je úžasné pozorovat ty, kteří něco umí a třeba trénováním stráví desítky či stovky hodin. A obdivuji i trpělivost takových lidí. O to více se těším na to, co nám tam přihlášení účinkující předvedou," dodal režisér.

Spolu s Troškou budou vybírat talenty Alena Šeredová a Pavol Habera, čtvrtého člena poroty oznámí producenti až na odpolední tiskové konferenci v Bratislavě.

Své úlohy si zatím porotci neurčili. "Věřím, že kdo bude hodný a zlý policajt, se neplánuje. Všichni jsme tam proto, že co si myslíme, hned řekneme," sdělil Mediafaxu Habera, který byl již členem poroty v obdobné soutěži na Slovensku. Zároveň má za sebou i účast v porotě Česko Slovenské SuperStar. "Už jsem víc v porotách, než zpívám," uvedl.

Naopak Šeredová i Troška zasednou v porotě takovéto soutěže poprvé. "Myslím, že na to se nejde nijak dopředu připravit. Záleží na tom, koho budeme mít před sebou. Budeme reagovat na to, co se stane v danou chvíli. Bude-li to opravdu průšvih, tak se to musí říct narovinu," řekla Šeredová, která se nebojí, že by nebyla schopná dostatečné kritiky.

Troška přiznal, že byl před lety v porotě soutěže krásy, ale naštvalo ho, že porotcům byly vítězky téměř vnucovány. "Když k nám přišli dva chlápci a řekli, že bychom měli největší pozornost věnovat dívce číslo čtyři, myslel jsem si, že se mi to jenom zdá. Tak jsem jí dal nejmíň bodů," zavzpomínal pro Mediafax režisér. Ujistil ale, že v Talentmanii se nic podobného dít nebude a vítěz vyhraje po zásluze.

Mluvčí Novy také prozradila, že soutěž bude moderovat česko-slovenská dvojice moderátorů. K českému moderátorovi podle ní přibude zajímavý slovenský protějšek, jména jsou ale zatím tajná.

Do Talentmanie se může přihlásit každý, kdo chce předvést svůj talent, neplatí žádné omezení věku ani národnosti. "Před dvěma lety jsme dělali talentovou soutěž na Slovensku a pěvecká vystoupení byla nejméně zajímavá. SuperStar je pěvecká soutěž, tohle je o něčem jiném. Bylo tam hodně šikovných lidí z různých oblastí a některé nejde zařadit ani do žádných kategorií," bránil se Habera srovnání s pěveckou soutěží.

Vítěz by měl získat odměnu 150 tisíc eur.

Související

Více souvisejících

TV Nova Talentmania

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy