Ceny TýTý za rok 2013? Absolutní vítězkou se stala Dagmar Havlová

Praha - Do televizní Dvorany slávy v anketě TýTý vstoupila divadelní, filmová a seriálová herečka Jana Štěpánková. Mezi nejvýznamnější osobnosti televizní obrazovky ji na dnešním slavnostním večeru ve vinohradském divadle uvedl herec Lubomír Lipský, jenž toto prestižní ocenění získal loni. Diváci Štěpánkovou znají například ze seriálu Taková normální rodinka či z filmu Účastníci zájezdu.

"Herec musí mít štěstí na role, a to já jsem díkybohu měla. Ale měla jsem taky štěstí na lidi: na rádce, o které jsem se mohla opřít a kteří mi dokázali poradit. A já bych jim dodatečně - tam nahoru - chtěla poděkovat," uvedla dojatá herečka, kterou publikum přivítalo ovacemi vestoje.Štěpánková, jež letos oslaví osmdesáté narozeniny, se ve Dvoraně slávy připojila k hereckým kolegům Miroslavu Horníčkovi či Stelle Zázvorkové, scenáristovi Jiřímu Hubačovi, režisérům Ivovi Paukertovi a Františku Filipovi nebo ilustrátorovi Zdeňku Smetanovi.Širokou popularitu získala Štěpánková zejména televizními rolemi vtipných až sarkastických intelektuálek - právě takové postavy hrála v seriálech Taková normální rodinka, Nemocnice na kraji města nebo Ranč U Zelené sedmy. Celoživotní láskou Jany Štěpánkové ale vždy bylo divadlo, jevištní prkna byla totiž jejím druhým domovem již od dětství. Ještě dlouho po sedmdesátých narozeninách hrála v pražském Divadle Na Jezerce nebo v Divadle Ungelt.Herečka, která se narodila 6. září 1934 v Žilině, podědila umělecké geny po obou rodičích. Matka, herečka Elena Hálková, byla vnučkou básníka Vítězslava Hálka. Jejím otcem pak byl dlouholetý člen činohry Národního divadla Zdeněk Štěpánek.Na jevišti se objevila už v pěti letech, v Prodané nevěstě právě v Národním divadle. Absolvovala pražskou DAMU, krátce hrála v Pardubicích a koncem 50. let zamířila do Prahy. Nejprve do Divadla S. K. Neumanna (dnešní Divadlo pod Palmovkou) a v letech 1972 až 2001 byla v angažmá v Divadle na Vinohradech.Před kamerou debutovala Štěpánková v roce 1952 v dramatu Otakara Vávry Nástup, výrazné role dostala ale hlavně v televizi. Její manžel, režisér Jaroslav Dudek, si ji vybral do "Rodinky" (1971) i "Nemocnice" (1977), obsazovali ji ale i další. Celkem vytvořila přes 60 televizních rolí, také v seriálech Bambinot, Synové a dcery Jakuba skláře nebo v právě uváděné První republice. Ve filmech byla k nepřehlédnutí ve Dvou lidech v zoo či Účastnících zájezdu.Přehled nejpopulárnějších osobností televizní obrazovky, které byly dnes v Praze oceněny v televizní anketě TýTý:Absolutní vítěz:     Dagmar Havlová    Pořad roku:     Všechnopárty (ČT)

Seriál roku:     Vyprávěj (ČT)

Herečka:     Dagmar Havlová

Herec:     Ivan Trojan

Zpěvačka:     Lucie Vondráčková

Zpěvák:     Karel Gott

Osobnost zpravodajství:     Karel Voříšek (Prima)

Osobnost publicistiky:     Josef Klíma (Prima)

Osobnost zábavy:     Karel Šíp (ČT)

Sportovní moderátor:     Vojtěch Bernatský (ČT)

Objev roku:     Miroslav Sýkora

Laureátka televizní Dvorany slávy:     Jana Štěpánková

Související

Ceny TýTý: Gott, Partička i Vyprávěj. Absolutním vítězem se stal publicista Klíma

Ceny TýTý: Gott, Partička i Vyprávěj. Absolutním vítězem se stal publicista Klíma

Praha - Do televizní Dvorany slávy byl dnes večer ve 22. ročníku ankety popularity TýTý slavnostně uveden filmový a divadelní herec Lubomír Lipský. Dvacáté zakřivené zrcadlo Kurta Gebauera si v kategorii nejlepší zpěvák převzal Karel Gott, kterého v posledních dvou ročnících předstihl nekorunovaný král českých diskoték Michal David. Osobností televizní zábavy se stal Karel Šíp, který galavečer v pražském divadle na Vinohradech moderoval.
Vítězem ankety TýTý se stal zábavný pořad Partička

Vítězem ankety TýTý se stal zábavný pořad Partička

Praha - Zábavní pořad Partička založený na improvizaci čtyř herců se stal v sobotu absolutním vítězem divácké ankety TýTý. Zlaté zrcadlo získal i v kategorii pořad roku a jeden z protagonistů Ondřej Sokol je navíc i nejoblíbenější tváří televizní zábavy.

Více souvisejících

ceny týtý Dagmar Havlová

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy