Být na volné noze znamená hodně práce, říká herečka, kterou objevil Troška

ROZHOVOR - Herečku Pavlu Bečkovou donedávna znali především návštěvníci plzeňských divadel. Pak ji ale objevil režisér Zdeněk Troška a obsadil ji do její první filmové role. Jde o jeptišku Glorii v trilogii Babovřesky. EuroZprávy.cz si s Pavlou během natáčení třetího dílu povídaly o jejích dojmech ze spolupráce s jedním z nejznámějších českých režisérů pohádek a komedií, či o tom, jak je těžké živit se v dnešní době jako herečka na volné noze.

EZ: Jak se Vám líbí natáčení?

Úžasně. Je to taková práce spojená s dovolenou v úchvatných jižních Čechách. Tou pohodou a rodinnou atmosférou tady se nostalgicky cítím jako na letním táboře s filmovou tématikou.

EZ: A pan Troška je dobrý vedoucí?

Výborný. Na to, že jde o mou první filmovou zkušenost, myslím, že jsem měla velké štěstí. Pan režisér Troška je jeden z nejsrdečnějších lidí, jaké jsem kdy poznala.

EZ: Předtím jste tedy hrála jen v divadlech?

Ano, když tedy nepočítám epizodní role v seriálech, jsem především divadelní herečka a zpěvačka na volné noze. Hostuji v pražském divadle Gong a v plzeňských divadlech - zejména v Plutu. Odtud je ostatně velká část herců v tomto filmu a pan Troška mě objevil právě zde.

EZ: Říkáte, že jste na volné noze. Dá se tak uživit?

Dá. Ale musíte se opravdu hodně ohánět. Člověk musí být neustále v pracovním procesu, nemáte takovou jistotu jako v angažmá. Ale na druhou stranu, tím, že nejste nikde uvázaný, se dostanete k rozmanitějším příležitostem.

EZ: Vraťme se zpět k trilogii Babovřesky. Jak byste charakterizovala postavu jeptišky Glorie, které jste propůjčila tvář?

Role jeptišky pro mne není úplně neznámá. Pan režisér si ji se mnou i s kostýmem vypůjčil právě v Plutu z představení Mamzelle Nitouche, kde hraji Matku představenou. Ve filmu je to taková exaltovaná postava, jakoby z jiného světa, která má nádherný dramatický oblouk v lehké komedii. Miluje Boha a díky nové lásce začne ochutnávat i běžný život.

EZ: Druhý díl končil tím, že farář, kterého hraje Lukáš Langmajer, vystoupil z církve. Mohla byste nám prozradit, jak se váš vztah dále vyvíjí? Přeci jen snad každý divák postřehl, že to mezi vámi ve filmu jiskří.

Jeptiška Glorie kvůli lásce vystoupí z řádu, ale jak to dopadne, na to se musíte přijít podívat do kina.

EZ: Uzavřou Babovřesky 3 celou trilogii s grácií?

Rozhodně. Myslím, že se mají diváci opět na co těšit.

Související

Více souvisejících

Pavla Bečková Film Babovřesky

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 36 minutami

před 45 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy