Joker poražen. Do čela návštěvnosti kin se dostala fantasy s Angelinou Jolie

Čelní místo v žebříčku návštěvnosti kin po víkendu obsadila novinka v podobě amerického fantasy snímku Zloba: Královna všeho zlého s Angelinou Jolie v titulní roli.

Film je pokračováním Zloby - Královny černé magie natočené na motivy animované filmové pohádky Šípková Růženka a od čtvrteční premiéry do neděle ho vidělo 72.500 lidí. Utržil tak 11,2 milionu korun a na druhé místo sesadil další americký film, thriller Joker. Vyplývá to z informací Unie filmových distributorů.

Na Jokera, který vévodil návštěvnosti kin uplynulé dva týdny, o víkendu přišlo dalších 65.000 lidí. Jeho tržby tak stouply na 53,7 milionu korun. Na třetím místě skončil stejně jako před týdnem britský rodinný film Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon. Za tři týdny promítání na vstupenkách vydělal téměř osm milionů korun.

Pětici nejnavštěvovanějších filmů uzavírají americký akční film Blíženec a česká komedie Román pro pokročilé, které si o víkendu připsaly návštěvnost do 8000 lidí.

Z české kinematografie se v první desítce ještě umístil na šesté pozici snímek Národní třída a na sedmé komedie z prostředí plážového volejbalu Přes prsty.

Ve čtvrtek do českých kin vstoupí komedie režiséra Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka, americká hororová komedie Zombieland: Double Tap nebo belgicko-francouzské drama Mladý Ahmed, zachycující vnitřní boj třináctiletého Ahmeda, který se musí rozhodnout mezi ideálem čistoty islámského imáma a životními pokušeními.

Premiéru bude mít v ČR také americký animovaný film Sněžný kluk - příběh čínské dívky, která zjistí, že na střeše jejího domu žije mladý yetti. Před časem tuto pohádku, která vznikla v čínské koprodukci, stáhla z kin Hanoj. Agentura Reuters s odvoláním na vietnamská média uvedla, že důvodem byla scéna s mapou jihovýchodní Asie, ve které si Čína nárokuje Jihočínské moře včetně oblasti u vietnamského pobřeží. Záběr z filmu mezi Vietnamci podle médií vyvolal pobouření na sociálních sítích.

film Zloba: Královna všeho zlého film Joker Kina filmy kultura Angelina Jolie

Aktuálně se děje

před 51 minutami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy