Vánoce na Netflixu. 3Bobule, dvakrát George Clooney a mnoho pořadů pro děti

Otevření Kin je stále v nedohledu, takže pokračujeme s exkurzí nabídky VOD služeb. Netflix se již pevně etabloval na českém trhu a přinejmenším nabízí slušný titulkový servis. Na druhou stranu však nabízí také řadu dabovaných snímků, a především zajímavou kolekci českých snímků včetně oblíbených komedií.

Ze zajímavých snímků, které se na této službě objevily v posledních čtrnácti dnech stojí jistě za zmínku české drama Staříci, které se v mnohých žebříčcích prodralo do první desítky nejlepších filmů roku 2019. Shlédnout můžete také muzikál The Prom, či seriál z baletního prostředí Krasotinky. Z jiného soudku je temný dystopický seriál Alice in Borderland, který si drží velmi slušné hodnocení okolo 80 %.

Od středy pak bude možné shlédnout sci-fi drama Půlnoční nebe, v němž si post režiséra i hlavní roli vystřihnul George Clooney. Podle prvních ohlasů to vypadá na průměrný snímek, který trápí řada logických chyb v dystopickém světě, jenž se film snaží vykreslit.

Katalog tvorby z českých luhů a hájů rozšíří nepříliš kvalitní, ale poměrně úspěšná komedie 3Bobule, která ovládala kina během letošního léta. Následovat bude drama Teroristka či romantická komedie Něžné vlny z roku 2013.

Pro nejmenší diváky přibude druhá řada animovaného seriálu Rychle a Zběsile: Závodníci v utajení, český film Hurvínek a kouzelné muzeum či snímek Ovečka Shaun The Farmer´s Llamas. U vlněného obláčku ještě zůstaneme, protože již na úterý je připravena pátá řada seriálu Ovečka Shaun.

Po Vánočních svátcích se můžete těšit na vyřčený příběh hraběte Drákuly v seriálu Dracula Untold. Rozhodně byste neměli vynechat výbornou dobrodružnou komedie O Brother Where Are Thou? (Bratříčku, kde jsi?). Snímek bratří Coenů sice pochází z roku 2000, ale stojí za vidění minimálně kvůli hereckým výkonům, skvělé kameře Rogera Deakinse a výborné hudbě, za niž soundtrack filmu získal Grammy.

Pokud budete chtít po Vánočních svátcích zabavit děti, můžete jim pustit třeba Šmouly, kteří se v katalogu objeví prvního ledna. O dva dny dříve přibydou animovaní Transformers a pohádka Mr. Peabody & Sherman.

Na počátku příštího roku se na Netflixu objeví norský snímek Apshalt Burning, který již měl premiéru v zemi původu a zatím se může pyšnit poměrně slušným hodnocením okolo 60 %. Poměrně zábavným pořadem může být také série History of Swear Words, jenž mapuje vývoj vulgárních výrazů v anglofonním prostředí. Dále dorazí šestidílný seriál Surviving Death vycházejíc ze stejnojmenné knihy Leslie Kean.

V polovině ledna vyjde také nová série oblíbeného animovaného seriálu Disenchantment (Rozčarování) od tvůrce kultovních žlutých postaviček Matta Groeninga, jehož hlavní hrdinkou je princezna Bean, její elfí kamarád Elfo a osobní démon Luci. A pokud holdujete bojovým uměním, pak můžete s napětím očekávat třetí řadu seriálu Cobra Kai.

Související

Více souvisejících

Netflix filmy seriály tv seriály George Clooney Ethan Coen Joel Coen film "3 Bobule" Transformers Grammy drama žánr: akční komedie české filmy thriller dokument

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

Netanjahu vysvětlil, proč po rozhodnutí RB OSN zrušil návštěvu USA

Cílem zrušení návštěvy izraelské delegace ve Washingtonu bylo vyslat vzkaz Hamásu, prohlásil ve středu izraelský premiér Benjamin Netanjahu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy