Legendární hit Love Hurts od Nazareth již brzy zazní opět v České republice! A rovnou dvakrát

Praha/Brno - Po velkém úspěchu loni v Brně se legendární Nazareth vrací. Jediné dva koncerty v ČR pro rok 2016 se uskuteční 20.5.2016 v brněnském Sonocentru a 21.5.2016 ve Velkém sále Lucerny v Praze. Na postu zpěváka se představí jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance, bývalý zpěvák švýcarských Krokus či britské formace Geeze Butler Band, a také je pravidelným frontmanem sólových projektů klávesisty legendárních Deep Purple Dona Aireyho.

Nazareth, kteří se v Česku těší stále velké oblibě, jsou vedle kapel Rolling Stones nebo Led Zeppelin dodnes považováni za jednu ze zásadních formací světové hudební scény. Nejslavnějšími hity této legendární skotské kapely jsou písně Love Hurts a Dream On, které se zařadily mezi 100 nejlepších skladeb všech dob v žebříčku prestižního časopisu Rolling Stone.

Skupinu Nazareth, která byla založena v roce 1968, není nutné dlouze představovat. Nejslavnějšími hity této skotské kapely jsou písně Love Hurts a Dream On, které se zařadily mezi 100 nejlepších skladeb všech dob v žebříčku prestižního časopisu Rolling Stone. Jejich koncerty navštívilo v minulosti už více než 3 miliony fanoušků a Nazareth jsou a vedle kapel Rolling Stones, Deep Purple či Led Zeppelin považováni za jednu ze zásadních formací světové hudební scény. Dodnes naplňují koncertní sály a jejich hudba srší energií.

Skotská formace je v Česku skoro jako doma. Podobně jako Smokie i Nazareth zde mají obrovskou podporu českých fanoušků. V roce 2011 pro ně odehráli koncerty v Praze, Brně, Ostravě a Havlíčkově Brodě v rámci turné Big Dogz World Tour. O tom, že vazby kapely v ČR jsou silné, svědčí i fakt, že zde Nazareth nahráli živé album Big Dogz ve spolupráci s českým muzikantem Pavlem Bohatým, který doprovázel kapelu na piano ve skladbě ´Butterfly´, a také že se frontman kapely zúčastnil rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí. V roce 2013 byl do kin uveden dokument o Nazareth pod názvem Nekonečný rockový mejdan.

Nazareth se na obou koncertech představí ve složení: Carl Sentance – zpěv; Pete Agnew – spoluzakladatel skupiny, baskytara; Jimmy Murrison – kytara; Lee Agnew – bicí

Program brněnského koncertu bude doplněn o vystoupení předkapely Kontrolla. Skupina vznikla spojením bývalých členů různých kapel např. Narvan, Holly Rollers, Balaton, Laputa atd. Jak kapela sama o sobě říká na svých stránkách, jedná se o šílenství spojené s instrumentální virtuozitou. A protože Kontrolla je hlavně koncertní kapela, těšte se na živelné vystoupení plné energie, syrovost, nekompromisní rockovou rytmiku a vtipné texty v češtině.

Související

Více souvisejících

skupina Nazareth Velký sál Lucerna SONO centrum

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 17 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy