Oblečte se do žluté a vyrazte na 10. ročník legendárního festivalu Votvírák

Praha - Festival Votvírák, tradičně otevírá festivalovou sezónu a za 10 let své existence se stal legendou. Každoročně na něm vystoupí desítky předních českých a slovenských kapel.

Ani letos nebudou na multižánrovém hudebního svátku chybět velká jména předních českých a slovenský kapel. Mezi nimi jsou například Kryštof, Chinaski, Richard Müller, Mandrage, Mig 21, Wohnout, Sto zvířat, Vypsaná fixa, Zoči Voči, Visací zámek, UDG, -123 min., Rybičky 48, O5&Radeček, Arakain, Horkýže Slíže, Dymytry, Harlej, Törr, H16, Marpo & Troublegang, Moja Reč, Prago Union, Smack, Indy&Wich+ LA4, Rest & MC Gey a mnoho dalších.

Každoročně festival Votvírák navštíví kolem osmdesáti tisíc lidí. Barvou letošního ročníku a oslav spojených s výročím je žlutá. Pravidelní návštěvníci hudebního festivalu, jsou na sociálních sítích vyzýváni, aby se oblékli do žluté a pomohli tak rozzářit festival v barvě slunce.

Návštěvníky také čekají prodloužené noci a to hned na několika barech, non stop zóna s kvalitní hudební produkcí a samozřejmě nebdue chybět ani pořádný ohňostroj.

Slavit se bude symbolicky 10. - 12. června na tradičním místě, kterým je letište v Milovicích u Prahy.

Související

Chinaski na Votvíráku

Chinaski na festivalu Votvírák zahráli hity i písně z nové desky Frihet

K vrcholům druhého dne festivalu Votvírák, který přilákal na letiště Boží dar v Milovicích na Nymbursku přes 20.000 lidí, patřil koncert kapely Chinaski. Skupina na úvod nabídla své starší hity jako Potkal jsem tě po letech nebo Každý ráno. Uvedla i skladby Mám chuť zlobit, Měl bych si boty zout a Panáček s panenkou ze svého aktuálního alba Frihet. Vystoupení pak zakončila písní Punčocháče z roku 1995, kdy velká část jejích nadšených příznivců tančících a zpívajících pod pódiem ještě nebyla na světě.
Supercela u Nepomuku

Kvůli bouřce se na Slapech převrátila loď, přerušen festival Votvírák

Na Slapech se dnes odpoledne při silné bouřce převrátila plachetnice. Cestovali na ní tři lidé, dva dospělí a dítě. Všichni se z lodi zachránili sami, před příjezdem záchranářů doplavali na břeh, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Nováková. Bouřky působí problémy i na dalších místech v kraji, hasiči evidují desítky výjezdů, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Více souvisejících

festival Votvírák Skupina Kryštof

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy