Trutnoff letos namíchá metalovo-folkový koktejl, který rozvíří brazilští Soulfly

Trutnov - Festival Trutnoff Open Air hlásí další uskupení, která zpestří letní měsíce. Metal se bude mísit s folkem a do trutnoffského ležení přijedou Soulfly, kteří doplní již dříve ohlášené elektroswingové Parov Stelar, metalové kolegy Fear Factory, alternativní rock Skunk Anansie s energicky zpěvačkou Skin nebo populárního písníčkáře Jakea Bugga.

K Trutnoff Open Air Festivalu odpradávna patří i nějaké „tvrdé osvěžení". Koncerty kapel hrajících tvrdou hudbu náleží ke zvyklostem, a to přesto, že festival má pověst přehlídky s ryze undergroundovými a alternativními kořeny. Letos Trutnoff přitvrdí Soulfly a již dřívě oznámení metaloví kolegové Fear Factory.

Tvrdší kapely mají tradici od roku 1997, kdy na pověstné červené půdě vystoupili slavní Faith No More. Krakonošovi také  řádně zatopili pod kotlem Sepultura, Motörhead, Cradle of Filth, Moonspell, Arch Enemy, Kreator, Cavalera Conspiracy, Sucidal Tendencies nebo slavní Korn.

„Soulfly jsou jednou z nejvděčnějších kapel. Kořeny mají v Sepultuře a jako první namíchali tvrdý metal s pralesními rituálními etno prvky. Vedle Fear Factory budou letos těmi, kteří svými tvrdými rytmy udusají červenou půdu. Při jejich vystoupení zřejmě Krakonošovi v horách opět poposkočí na plotně pokličky a nadzdvihnou se pláty na kamnech. Možná pohnou i základy betonových staveb, které pohlcují louky festivalu a ukrajují jeho půdu určenou k zastavění," komentuje s nadsázkou zakladatel festivalu Martin Věchet.

Tvrdý metal Soulfly a Fear Factory letos doplní například legenda Robert Křesťan s Druhou trávou nebo Pavel Dobeš se svým osobitým humorem. Přijede také známý herec Jiří Schmitzer se svými neotřelými skladbami, který je na české hudební scéně ojedinělým zjevem. Metalové kytarové riffy vystřídají písničky pro děti v podání Jaroslava Uhlíře. Svým premiérovým vystoupením festival obohatí slovenští Puding paní Elvisovej. Mezi českými kapelami budou také představitelé alternativní rockové scény Stromboli nebo taneční Monkey Business, populární Jelen či Tichá dohoda.

Trutnoff Open Air Festival je letos věnován osmdesátinám náčelníka Václava Havla a uskuteční se v obvyklém termínu 18. - 21. srpna na trutnovském Bojišti.

Související

Koncert, ilustrační foto

Festival Trutnoff čeká proměna, letos ho nahradí Zahradní slavnost u Hrádečku

Praha - Léto pomalu klepe na dveře a s ním i řada hudebních festivalů, jejichž obliba mezi Čechy stoupá. Například legendární Trutnoff Open Air Festival, který se tradičně konal v areálu Bojiště v Trutnově, letos nahradí Open Air Workshop a Zahradní slavnost. Akce se má konat od 17. do 20. srpna na soukromé louce nedaleko Hrádečku, kde měl chalupu exprezident Václav Havel.
 Richard Müller

Richard Müller představí svoje největší hity na festivalu TrutnOff

Trutnov - Na hudební přehlídku s indiánským duchem a kořeny v undergroundu přijede poprvé Richard Müller s kapelou. Tradiční různorodou mozaiku doplní novozelándská skupina Fat Freddy's Drop, dívčí soubor Rózinky z Kozojídek i horňácká cimbálovka. Trutnoff Open Air Festival je věnován osmdesátinám Václava Havla a uskuteční se v obvyklém termínu 18. - 21. srpna na trutnovském Bojišti.

Více souvisejících

festival Trutnov Open Air skupina Soulfly

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy